Mikä tekee miehestä seksikkään?

15.02.2014 12:15 - Rea Tallgren

Rea Haverinen on Voicen uutistenlukija ja kolumnisti, joka kirjoittaa ihmissuhteista ja -suhteettomuudesta ja niihin liittyvistä lieveilmiöistä.

Usein kuulee naisten pohtivan mikä tekee miehestä seksikkään. Onko se pituus, rusketus, lihaksikas ylävartalo, kauniit hampaat, hyvä tuoksu, seksikäs ja käheä ääni vai tapa kävellä? Minun mielestäni ei mikään noista.

Vaikka ihmisessä voikin viehättää joka tietty ulkoinen olemus, ei se ole lopulta seksikkyyttä. Vaikka urheilusuorituksesta sykkivä kaulasuoni saattaa olla kiihottava näky, ei sillä pitkässä juoksussa ole väliä. Tuo harvoin esillä oleva näky ei tavallisessa arjessa ole se, mitä voit miehessäsi katsella ihaillen. Tai toki voit, mutta onko se asia, joka tulee kestämään vuodesta toiseen? Hampaat kellastuvat, lihakset surkastuvat, käheä ääni muuttuu möreäksi ja tiuskivaksi arjen mittaan. Mutta asia, joka ei ainakaan toivottavasti muutu, on luonne. Se, miten mies on - ei se, miltä hän näyttää.

Siksi minusta tuntuukin oudolta, kun ihmiset kertovat ensimmäisenä kumppaneistaan esimerkiksi heidän tittelinsä tai ikänsä. Miksi emme sanoisi ensimmäisenä, että hän on ihana, sympaattinen, erilainen tai huomaavainen? Kun katson uutisia, lehtiä ja mediaa ylipäätäänkin, näen kuvia sliipatuista miesmalleista, joilla on virheetön sänki, treenattu vartalo ja säihkyvät silmät. Heillä on ulkoisesti kaikki se, mitä länsimaisessa yhteiskunnassa ihannoidaan. Mutta he eivät tee minuun vaikutusta.

Vaikutuksen tekevät ne miehet, joiden näen uutisissa kaivavan pommitusten raunioista naisia ja lapsia, vaikka vuotavat itsekin verta. Vaikutuksen tekevät ne miehet, joiden näen kaupungilla syleilevän lapsiaan aidon rakastava katse silmissään tai ne, joiden näen auttavan vanhuksen kadun yli. Vaikutuksen tekee se hoikka ja heikon näköinen mies, joka uutisissa ui tulva-alueella kovan virtauksen keskelle oman henkensä uhalla pelastaakseen puussa roikkuvan hätääntyneen koiran.

Vaikutuksen tekee hän, joka antaa vähästään ja puolustaa heikompaa. Vaikutuksen tekevät ne pienet asiat ja hetket, jolloin ei yritä tehdä vaikutusta.

Vanha sanonta sanoo, että ihmisestä eniten kertoo se, miten hän kohtelee muita, kun luulee, ettei kukaan ole näkemässä. Minä uskon siihen. Seksikästä ei ole se, mitä ihmisestä näkee ulospäin, vaan se, minkä näkee, kun ihminen luulee, ettei kukaan katso.

Aikaisemmat Suhteettomuusteoria-kolumnit voit lukea tästä.

Kilpailut

Uusimmat