Varo viittä Facebook-päivitystä - voivat vahingoittaa parisuhdettasi

19.02.2014 21:15 - Senni Loikala

Sosiaalinen media ulottaa lonkeronsa monesti myös parisuhteeseen. Seuraavia asioita kannattaakin välttää netissä, jos haluat pitää suhteesi kunnossa.

Jos olet parisuhteessa, kannattaa välttää seuraavia mokia sosiaalisessa mediassa: 

# Virhe 1: Kerrot suhteestanne kaiken kuvin ja sanoin

Monilla on Facebookissa tuttuja, jotka hehkuttavat parisuhdettaan tiuhoilla tila- ja kuvapäivityksillä. Aina suhdepäivitysten jakaminen ei kuitenkaan ole järkevää. Varsinkin, jos et vielä tiedä, miten kumppanisi suhtautuu suhteenne jakamiseen julkisesti. 

Psykiatri Ramani Durvasulan mukaan parisuhdettaan ei kannata aina hehkuttaa sosiaalisessa mediassa, vaikka se kumppanille sopisikin. Hän muistuttaa, että osa suhteen ilosta piilee salaisuuksissa, jotka vain te tiedätte suhteestanne. 

# Virhe 2: Julkaiset itsestäsi todella seksikkäitä ja paljastavia kuvia

Jos lisäät itsestäsi jatkuvasti seksikkäitä kuvia, joissa olet esimerkiksi bikineissä, saattaa kumppanisi tulla mustasukkaiseksi. Poikaystävä saattaa tulkita kuvat niin, että haluat saada niillä muiden miesten huomiota.

Avioliittoneuvoja Lesli Doares antaa hyvän nyrkkisäännön seksikkäiden kuvien julkaisemiseen sosiaalisessa mediassa. Jos et voisi kertoa kumppanillesi heti, millaisia kuvia olet julkaisemassa, kannattaa postaukset jättää tekemättä. 

# Virhe 3: Stalkkaat kumppaniasi netissä

Monet parisuhteessa elävät tietävät, että joskus kumppanin liikkeet sosiaalisessa mediassa voivat aiheuttaa pahan mielen. Suhteellenne voi kuitenkin olla vaaraksi, jos seuraat rakastasi liian tiuhaan netissä. Tunne siitä, että vahdit rakkaasi jokaista liikettä, on totaalinen kiinnostuksen sammuttaja kumppanillesi.

Durvasula kehoittaa olettamuksien ja omistushaluisuuden sijaan keskustelemaan kumppanin kanssa, jos jokin hänen sosiaalisessa mediassa tekemänsä asia häiritsee sinua. Jokaisesta tykkäyksestä ei kuitenkaan kannata nostaa meteliä.

# Virhe 4: Pidät säännöllisesti yhteyttä ex-kumppaneihisi

Vaikka olisit pysynyt ystävinä ex-rakkaidesi kanssa, voi olla kannattavaa välttää liian tiuhaa yhteydenpitoa heihin sosiaalisessa mediassa. Säännöllistä entisen kullan statusten ja kuvien tykkäämistä ja kommentoitia voi olla viisasta välttää etenkin, kun olet uudessa parisuhteessa.

Monesti on hienoa, jos välit säilyvät suhteen jälkeen kaveritasolla. Oma lukunsa kuitenkin on, jos yrität saada nykyisen kumppanisi mustasukkaiseksi tai vain saada häneltä huomiota pitämällä yhteyttä eksiisi sosiaalisessa mediassa. Yhteydenpito entisiin kumppaneihin on monissa tapauksissa vaarallista parisuhteelle.

# Virhe 5: Kirjoitat epämääräisiä tai liian avautuvia postauksia

Monet parisuhteessa elävät ihmiset eivät arvosta, jos kumppani avautuu kaikista murheistaan sosiaalisessa mediassa. Hyvänä perussääntönä voidaankin pitää, että ongelmista kannattaakin puhua ensin kumppaninsa kanssa ennen kuin kirjoittaa niistä värikkäitä päivityksiä nettiin. Jos rakkaasi saa tietää ajatuksistasi ensin sosiaalisessa mediassa, saattaa hän ajatella olevansa syypää ikävään oloosi. Myös muita epäkypsiä tai monitulkintaisia päivityksiä kannattaa välttää.

Uutisoimme aiemmin pitkän parisuhteen saloista. Pääset lukemaan aiheesta lisää täältä.

Lähde: Her Campus

Kilpailut

Uusimmat