Miehet tuskailevat pidempään - missä ajassa eropäätös yleensä tehdään?

20.02.2014 15:15 - Senni Loikala

On lähes aina vaikeaa tehdä päätös siitä, että tiet lähtevät eri suuntiin kumppanin kanssa. Miehet ja naiset hoitavat tilanteen kovin eri tavoilla, jos tuoretta tutkimusta on uskominen.

Tuoreen brittiläisen tutkimuksen mukaan miehet kituuttelevat huonossa parisuhteessa naisia pidempään ennen kuin kertovat eropäätöksestä kumppanilleen. Naisilla eropäätös kestää yleensä vain kuusi päivää, kun taas miehillä yli kuukauden. 

- Syy voi olla se, että miehet ennakoivat yleensä naisia vähemmän ja heillä ei ole rohkeutta tehdä eroaikeista totta, joko kivuliaalla tai muilla tavoin, kertoo tutkimusta toteuttaneen SheLeft.me-sivuston perustaja Munir Bello

Miehet pohtivat mahdollisuutta erota naisia enemmän ystäviensä kanssa. Kun päätös on tehty, miehillä kestää yleensä kymmenen päivää kertoa aikeistaan kumppanille. He myös pyrkivät löytämään taktisesti parhaan mahdollisen tavan kertoa erouutiset. Naiset puolestaan tekevät päätöksen suhteellisen nopeasti ollessaan rehellisiä tunteilleen.

Suurin osa miehistä pohtii suhdetta perin pohjin ennen kuin tekevät päätöksen. 16 prosenttia miehistä olisi jopa valmiita pysymään onnettomassa suhteessa puolen vuoden ajan, jos suhteella olisi toivoa parantua. Monesti naiset selviävät erosta vähemmillä murheilla kuin miehet.

Uutisoimme aiemmin, kuinka päästä avioerosta yli. Pääset lukemaan neuvot täältä.

Lähde: New York Daily News

Kilpailut

Uusimmat