7 merkkiä, jotka kertovat, että sinusta on tullut äitisi

28.03.2014 08:15 - Rea Tallgren

Muistatko, kun vielä teini-ikäisenä ajattelit, ettei sinusta ikinä tule äitisi kaltaista? Voi olla, ettet ole pystynyt pitämään kiinni lupauksestasi.

Halusimme tai emme, monet meistä naisista alkavat muistuttaa päivä päivältä enemmän omia äitejään. Kyse ei suinkaan ole pelkästään ulkoisista tekijöistä: yhtäkkiä saattaa löytää itsensä esimerkiksi toistelemalla äitinsä lempisanontaa ja hätkähtää sitä, miten hyvin se istuu omaan suuhun.

Kokosimme alle seikkoja, joista huomaat, että sinusta on tullut jo lähes oma äitisi.

1. "Kun minä olin nuori..." on lause, jota vihasit kuullessasi sen äitisi suusta. Nyt huomaat kuitenkin sanovasi sen yhä useammin, esimerkiksi siideripäissään pikkuvaatteissa talvipakkasella heiluvia teinejä katsoessasi.

2. Yhä useammat tuttavat ja sukulaiset toteavat sinun näyttävän ilmetyltä äidiltäsi. Huomaat myös, että myös sinulla paino kertyy juuri samoihin paikkoihin, kuin äidilläsi. Oli kyseessä sitten pakarat tai alavatsa, alkavat sinun ja äitisi vartalot muistuttaa hämmentävästi toisiaan.

3. Alat ymmärtää, miksi äitisi käyttää silmänympärysvoidetta ja saatat jopa kysyä häneltä vinkkejä eri voiteista ja niiden vaikutuksista.

4. Huomaat paheksuvasi täysin samoja asioita kuin äitisi, oli kyseessä sitten reality-ohjelma tai liian nuorekkaiden vaatteiden käyttäminen.

5. Sinua ärsytti nuorempana äitisi tapa pestä kätensä heti hänen tultuaan kotiin. Nyt huomaat kuitenkin itsekin käveleväsi suoraan hanalle.

6. Jos äidilläsi oli tapana siivota aina perjantaisin, myös sinä teet sen nykyään, vaikka olisit pitänyt tapaa kuinka typeränä tahansa.

7. Nuorempana korvistasi nousi savua äitisi varoitellessa aina joka asiasta ja huolehtiessa, että sinulla oli tarpeeksi päällä ja että muistit käyttää pyöräillessäsi kypärää. Nyt olet aivan samanlainen hössöttäjä, joka vahtii omien lasten lisäksi myös työkavereiden ja oman puolison terveydestä ja turvallisuudesta.

Suosittelemme

Uusimmat