Miksi pariskunnat ajautuvat erilleen?

09.04.2014 22:45 - Laura Sulkava

Parisuhdetta pitää vaalia ja hoitaa, jotta kipinä pysyy yllä. Ottamalla huomioon yleisimmät syyt, jotka ajavat rakastavaisia erilleen, voi vaalia omaa suhdettaan.

Pariskuntien ajautumisesta erilleen löytyy seuraavanlaiset pääsyyt.

Kommunikaatio on loppunut

Kommunikaatio on suhteen perusta. Toista ei voi kunnolla edes tuntea, jos ei tiedustele kuulumisia. Tai miten muuten tietäisitte toistenne tunteiden tasot?

Kohdellaan itsestäänselvyytenä

Koska toinen on aina tarvittaessa tukena ja paikalla, ei ehkä tule otettua huomioon, mitä tekisi ilman häntä. Kiitollisuus on tärkeää osoittaa ja keskittyä siihen, että toisesta ei tule itsestäänselvyyttä.

Rahankäyttö rasittaa

Osa pariskunnista salailee rahaongelmiaan toisiltaan tai ovat molemmat turhan tarkkoja senttiensä suhteen. Rahaan liittyvät riidat ovat todella yleisiä ja pahimmillaan ajavat suhteen kriisiin. Onko parisuhteen menettäminen muutamien senttien, eurojen tai satasten arvoista?

Seksin loppuminen

Seksi on se, mikä erottaa parisuhteen kaverisuhteesta. Seksin loppuminen siis ajaa pariskunnan auttamatta kohti kaveruutta. Voi pohtia, kuinka usein oikeasti seksin harrastaminen on ollut epämiellyttävää, vaikka olisi hieman väsyttänyt tai ei olisi huvittanut? Niin, todennäköisesti ei kovin usein.

"Emme nähneet enää toisiamme"

Siinä vaiheessa, kun molemmilla on paljon omia juttuja, harrastuksia, töitä, ja vapaa-aikaa vietetään erillisissä kaveriporukoissa, saattaa yhteinen aika olla mitätön. Yhteyden ylläpitäminen ei onnistu, jos ainoa hetki, joka vietetään yhdessä, on untenmailla. Jos ei näe toista, puhu hänen kanssaan tai tiedä hänen menoistaan, miten voi tuntea hänet?

Tylsistyminen

Parisuhde muuttuu rutiiniksi, jos esimerkiksi tavat, keskustelut, seksi ja lomat noudattavat samaa kaavaa. Ensin kyllästyy yksitellen jokaiseen osa-alueeseen ja lopulta koko suhteeseen.

Alusta alkaen tuhoon tuomittu suhde

Jos suhde on alkanut siksi, että se tuntui mukavalta vaihtoehdolta, on hyvä todennäköisyys sen loppuvan tylsyyden iskiessä. Se, että haluaa seurustella, ei ole pidemmän päälle hyvä syy olla "ihan kivan" kanssa.

Lähde: Female First

Kilpailut

Uusimmat