Miksi etäsuhde ei kestä? 10 yleisintä syytä

21.07.2014 09:50 - Reija Saarinen

Etäsuhteen kestoon vaikuttaa suunnattoman moni asia.

Etäsuhde vaatii hellää hoitoa aivan kuten mikä tahansa parisuhde. On myös olemassa muutamia asioita, joihin kannattaa kiinnittää erityistä huomiota etäsuhteessa ollessaan. Alla kymmenen seikkaa, jotka helposti ajavat suhteen karikolle.

1. Luottamuksen puute

Etäsuhteen kaatumisen taustalla on yllättävän usein luottamuksen puute. On selvää, että sitä tarvitaan suhteessa kuin suhteessa, mutta etäsuhteessa se korostuu entisestään. Kun ei voi olla toisen kanssa koko aikaa, on helpompi epäillä ja olla mustasukkainen. Siksi luottamuksen tulisi olla varsinaisen hyvässä kunnossa, jos etäsuhteesta on kyse.

2. Epävarmuus

Epävarmuus on suuri syy etäsuhteiden kaatumiseen. Epäilykset ja luottamuksen puute eivät nimittäin tee hyvää suhteelle. Parasta olisikin uskoa omaan kumppaniin ja tämän rakkauteen, näin suhde pysyy elossa.

3. Uudet tuttavuudet

Pitkässä suhteessa molemmat tapaavat väistämättä uusia tuttavuuksia. Tämä saattaa kuitenkin vaikuttaa etäsuhteeseen, sillä mustasukkaisuus saattaa nostaa päätään.

4. Yksinäisyys

Etäsuhteessa toiselle soitellaan usein, jotta ikävältä yksinäisyydeltä välttyy. Vaikka toisen kanssa voikin jakaa puhelimessa ja viestein ilot ja surut, on läheisyys se mitä jää kaipaamaan.

5. Kiire

Jos kiire painaa, on vähemmän aikaa pitää yhteyttä omaan kultaan. Tämä tietenkin vaikuttaa ikävästi suhteeseen.

6. Asioiden tärkeysjärjestys

Asioiden tärkeysjärjestyksellä on suuri vaikutus suhteen kestoon. Jos esimerkiksi työ ja ystävät menevät aina rakkauden edelle, ei se tee hyvää suhteelle.

7. Häiriötekijät

On selvää, että varsinkin etäsuhteessa molemmat joutuvat tilanteisiin, joissa on paljon houkutuksia. Tämä saattaakin helposti ajaa suhteen ongelmiin, varsinkin jos yhteisiä pelisääntöjä ei noudateta.

8. Seksuaaliset halut

Seksi on olennainen osa suhdetta. Etäsuhteessa siihen ei kuitenkaan ole mahdollisuutta aina silloin, kun itse niin haluaisi. Tämä saattaa olla monille etäsuhteen suurin kompastuskivi.

9. Henkinen tuki

Henkistä tukea on huomattavasti vaikeampi saada silloin, kun pariskunta asuu kaukana toisistaan. Etäisyys saattaa nimittäin aiheuttaa sen, että tunteita jätetään huomiotta.

10. Riidat

Etäsuhteessa elävillä pareilla on usein erilaisia riitoja, jotka johtuvat suurelta osin pitkästä välimatkasta.

Aiemmin olemme uutisoineet asioista, joista moni nainen miehelle valehtelee suhteen alussa. Katso lista täältä ja ota selvää, oletko sortunut samaan.

Lähde: Boldsky

Kilpailut

Uusimmat