Nainen, nyt kannattaa ottaa kovemmat otteet - tai sinulle valehdellaan

05.08.2014 11:15 - Senni Loikala

Naisille valehdellaan huomattavasti miehiä enemmän neuvottelutilanteissa. Uskotko, että muuttamalla käyttäytymistään on mahdollista vaikuttaa valheiden määrään?

Naisten voi olla hyvä alkaa käyttäytyä nykyistä jämäkämmin esimerkiksi asuntoesittelyissä, autokaupoissa ja työhaastatteluissa. Tuore tutkimus vahvisti, että kauniimpaa sukupuolta höynäytetään miehiä merkittävästi enemmän tilanteissa, joissa toisen tavoitteena on tehdä kaupat tai saada sopimus aikaiseksi.

Selvisi, että naisille valehdellaan neuvotteluiden aikana miehiä enemmän. Syyt löytyvät stereotyyppisistä sukupuolirooleista. Monet ajattelevat, että naisille on helpompi valehdella. Luikurin laskemista helpottaa oletukset naisen myötätuntoisesta ja anteeksiantavasta luonteesta. Heitä pidetään myös epäpätevimpinä kuin miehiä, väittää tutkimus.

Siinä missä naisille kerrotaan räikeitä valheita, samoissa tilanteissa olevat miehet saavat usein kuulla totuuden.

Tutkimuksessa analysoitiin luokkahuoneissa tehtyjä kuvitteellisia asuntokauppoja. Naisille annettiin huomattavasti miehiä enemmän väärää tietoa ja suoria valheita niiden aikana. Tutkija Laura Krayn mukaan valheet näkyvät esimerkiksi tilanteissa, joissa naisille kerrotaan asunnon olevan luksuskunnossa, vaikka todellisuus olisi eri. Miehille ei luvattaisi liikoja.

Naisten voi olla hyvä tietää riskinsä joutua huijatuksi neuvottelutilanteissa. Tutkimuksen perusteella todennäköisyyttä siihen voi pienentää  ainakin olemalla vähemmän myötätuntoinen ja anteeksiantava.

Mistä tiedät, valehteleeko toinen? Kymmenen paljastavaa merkkiä pääset lukemaan täältä.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat