Kateudesta voi päästä eroon täsmäneuvoilla

12.08.2014 15:57 - Heli Thoren

Tutntuuko, että ystävällä menee aina paremmin rakkauselämässä? Tai kollegalla on aina parempia työtehtäviä? Karista kateus kolmen oivalluksen avulla.

Kateus ei tee hyvää kenellekään - kurjimmalta se tuntuu siitä, joka tuhlaa energiaansa toisen elämän kadehtimiseen. Vaikka tunne onkin luonnollinen, ja varmasti liki jokainen kärsii siitä joskus, sille ei tule antaa liikaa valtaa. Kolmen oivalluksen avulla voit päästä kaihertavasta tunteesta eroon:

Tutustu

Mitä enemmän tutustut erilaisiin ihmisiin, ymmärrät syvemmin, että loppujen lopuksi olemme kaikkia samanlaisia. Me kaikki tarvitsemme unta ja ruokaa sekä kaipaamme rakkautta. Monesti eksymme ajattelemaan, että esimerkiksi varakkaammat ihmiset ovat onnellisempia. Todellisuudessa heilläkin on omat ongelmansa niin kuin meilläkin: lapset kiukuttelevat ja mies mököttää.

Jokainen on ainutlaatuinen ihminen ja upea omana itsenään. Niin sinä kuin se, ketä kadehdit. Kun muistuttaa itseään siitä, voi pikku hiljaa päästää kateellisista tunteista irti.

Rakasta

Kun rakastamme, emme kadehdi. Kun haluat koko sydämestäsi hyvää vaikkapa ystävällesi, ei sinussa ole tilaa kateuden tunteille. Pyri ajattelemaan rakastavasti ihan kaikista ympärilläsi olevista ihmisistä. Pyri näkemään heissä hyvää sen sijaan, että antaisit kateuden tunteiden tulla esiin. Jos kuitenkin huomaat olevasi kateellinen ystävällesi, kerro se hänelle ääneen. Näin tunne pienenee huomattavasti.

Kiitollisuus

Kiitolliset ihmiset ovat tyytyväisiä ja onnellisia ihmisiä - oli tilanne mikä tahansa. Kun opit olemaan kiitollinen omista hyvistä asioista elämässäsi, saat kiitollisuutta kasvattavia asioita elämääsi lisää. Samalla tarve kadehtia muita pienenee.

Jos kiitollisuus tuntuu vaikealta, aloita aivan pienistä kiitollisuuden aiheista. Kiitä pehmeästä sängystäsi, siitä että sait jutella ystäväsi kanssa ja siitä, että pian on syksy ja saat käyttää lempisaappaitasi.


Ethän tee elämästäsi vaikeampaa kuin se onkaan? Lue 18 kohtaa, joita tulee välttää, täällä.


Lähde: Familyshare.com

Suosittelemme

Uusimmat