Näpit irti puhelimesta – tilanteet, joissa kännykkä kannattaa jättää rauhaan

25.09.2014 14:49 - Linda Arponen

Hyvän seuraelämän ja hyvinvoinnin vuoksi kännykkä kannattaa laskea välillä hyppysistä.

Vaikka kännykän näpyttely ennen nukkumaanmenoa, päivällispöydässä tai treffeillä voi tuntua vaarattomalta ajatukselta, voi siitä olla enemmän haittaa terveydellesi, kuin osasit kuvitella.

Paranna siis henkistä ja fyysistä hyvinvointiasi ja irtaudu kännykästä ainakin seuraavien tapahtumien ajaksi:

Ennen nukkumaanmenoa

Älypuhelimen käyttö sängyssä ennen nukkumaanmenoa saa aivojen neuronit liikkeelle niin, että unensaanti häiriintyy. Kun aivosi käyvät ylikierroksilla, kehosi ei kykene rentoutumaan ja nukahtamaan, mikä taas voi tehdä seuraavasta päivästä raskaan ja väsyneen.

Päivällispöydässä

Nykyään monet asettavat päivällisen ajaksi kännykän viereensä pöydälle. Tämä ei kuitenkaan ole suositeltavaa, sillä se antaa sinusta epäkohteliaan kuvan. Jos odotat esimerkiksi tärkeää soittoa, kerro siitä muille syöjille, jotta he eivät kuvittele sinun olevan kiinnostuneempi Facebookista kuin heidän seurastaan.

Silloin, kun syöt

Valitse, kumpaa haluat tehdä; puhua puhelimessa vai syödä. Näiden yhdistäminen kuulostaa nimittäin ikävältä puhelun toisessa päässä.

Silloin, kun vietät aikaa kumppanisi kanssa

Jos makoilette yhdessä sohvalla, laittakaa kännykät pois. Jos yritätte viettää tärkeitä yhteisiä hetkiä ja haluatte nauttia toistenne seurasta, eivät kännykät kuulu tähän tilanteeseen.

Vessassa

Kännykkää ei kannata ottaa mukaan vessaan monestakin syystä. Kukaan ei luultavasti halua puhua sellaisen ihmisen kanssa, joka istuu pöntöllä. Lisäksi vessassa leijailee niin paljon bakteereita, ettet halua niitä puhelimeesi, joka on luultavasti jo muutenkin varsin likainen.

Lue aikaisemmasta artikkelistamme enemmän siitä, miksei kännykkää pidä käyttää iltaisin ennen nukkumaanmenoa.

Lähde: BrightNest

Kilpailut

Uusimmat