Älä koskaan kysy kumppanilta hänen edellisten seksikumppaniensa lukumäärää - lue miksi

25.09.2014 22:00 - Susanna Karttunen

Parisuhdeasiantuntijan mukaan entisten seksikumppaneiden lukumäärää ei kannattaisi koskaan kysyä, sillä seuraukset voivat olla suurempia kuin moni kuvitteleekaan.

Jokainen on utelias kumppaninsa romanttisesta ja seksuaalisesta menneisyydestä. Parisuhdeasiantuntija Andrea Syrtashin mukaan kysymystä seksikumppanien määrästä ei kuitenkaan kannata ujuttaa keskusteluun.

Useimmat kysymyksen kysyjät uskovat, että vastaus lohduttaa heitä tai että he oppivat jotain uutta tärkeää tietoa. Todellisuudessa luvun tietämisestä ei luultavasti ole mitään iloa.

- Kysymyksen kysyminen vain luo suhteeseen uuden ongelman, Syrtash sanoo.

Jos luku on hämmästyttävän suuri, saattaa alkaa miettimään, katseleeko kulta seurustellessanne muita naisia tai miehiä. Jos numero taas on omasta mielestä liian alhainen, ei ehkä usko kumppaninsa vastausta tai alkaa kyseenalaistaa hänen taitonsa makuuhuoneessa.

On tietenkin mahdollista, että lukumäärä on omasta mielestä sopiva, eikä sen tietäminen vaikuta suhteeseen. Kysymyksen esittämisestä on kuitenkin selvästi todennäköisemmin haittaa kuin hyötyä.

Syrtash neuvoo, että kumppanimäärän selvittämisen sijasta kannattaa keskittyä kokemuksien jakamiseen. Voi esimerkiksi kysyä, mitä tämä on aikaisemmin seksiä harrastaessaan oppinut tai mikä ei ole toiminut.

Jos kaikesta huolimatta tuntuu, että kumppanin enisten seksikumppanien määrä on välttämätöntä tietää, kannattaa pitää mieli avoimena. Yritä pitää naama peruslukemilla vastauksen kuullessasi. Älä tuomitse tai kritisoi.

Eri seksikumppaneiden lukumäärä ei tarkoita, ettei pari voisi olla yhdessä. Eriävistä arvoista ja tarpeista on kuitenkin syytä keskustella.

- Jos toinen teistä on neitsyt ja toisella on ollut niin monta kumppania, ettei hän edes muista tarkkaa määrää, on viisasta keskustella, jotta olisitte selvillä toistenne tarpeista, Syrtash sanoo.

Uutisoimme aiemmin seksiin liittyvistä ongelmista, jotka ovat monille tuttuja. Lue artikkeli täältä.

Lähde: New York Post

Kilpailut

Uusimmat