Netissä alkaneet suhteet ovat huteralla pohjalla - katso vinkit ja paranna mahdollisuuksia

29.09.2014 13:27 - Laura Sulkava

Tuoreen tutkimuksen mukaan nettideittailu ei ole tehokas tapa rakentaa kestävää suhdetta. Uusi deittailukulttuuri on viemässä suhteita aikaisempaa kestämättömämpään suuntaan.

Uuden tutkimuksen mukaan entistä useampi pari tapaa internetin välityksellä eikä kasvotusten luonnollisessa tilanteessa. 4000 henkilöä käsittäneen tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää, josko deittipalvelut oikeasti parantavat mahdollisuuksia löytää sen oikean.

Tutkimuksen tulos osoittautui tyrmääväksi. Netissä tavanneiden ihmisten suhteesta ei synny kestävää suhdetta tai avioliittoa yhtä todennäköisesti kuin kasvotusten tavanneiden.

Johtuneeko suuresta tarjonnasta vai jostain muusta, mutta nettideittailu ei ole tehokasta toimintaa. Pariskuntien suhde alkaa hitaammin ja suhteen sitominen kestää kauemmin kuin sattumalta törmätessä.

Nettisuhteen toimiminen vaatii asennetta

Eräs Michigan yliopiston tutkimukseen osallistuneista tutkijoista, Aditi Paul, epäilee, huonon onnistumisprosentin taustalla olevan asenne. Ihmiset eivät ota nettideittailua yhtä tosissaan, kun kasvotusten tapahtuvaa henkilökohtaista kontaktia.

- Emme ajattele netin suhteita kovinkaan paljon. Ehkä juuri tuttavallisuus on syy siihen, että suhteet eivät toimi pitkässä juoksussa, Paul kertoo.

Sovellukset eivät ole turhia ja niistä on mahdollista löytää jatkuvampaakin seuraa. Jos verkot ovat vesillä tositarkoituksella, kannattaa panostaa suhteen rakentamiseen ja toiseen tutustumiseen.

- Mitä enemmän pariskunnat viettävät aikaa yhdessä, sitä enemmän he tutustuvat. Tämä taas kasvattaa luottamusta ja läheisyyttä suhteessa.

Katso myös vinkit Tinder-profiilin luomiseen sekä tärppejä keskustelun avaamiseen ensitreffeille.

Lähde: The Daily Dot

Kilpailut

Uusimmat