Vanhempien pillin mukaan tanssimista: Uhkaavatko yleiset kompastuskivet omaa rakkauttasi?

13.10.2014 22:15 - Susanna Karttunen

Monen parisuhteen kaataa kolmas osapuoli. Tällä ei tarkoiteta salarakasta vaan yleisimmin työtä, liian läheistä ystävyyttä eksän kanssa tai sekaantuvia vanhempia.  

Kaikki parisuhteessa olleet tietävät, ettei yhdessä elo suju aina mutkitta. Jos toinen suhteen osapuoli on altis ulkoa tuleville vaikutuksille, saattaa suhteeseen helposti tulla mukaan kolmas osapuoli.

Glamourin haastattelema parisuhdevalmentaja kertoo kolme yleisintä parisuhteen päättävää sivullista tekijää ja neuvoo, miten niistä voi selvitä.

Liian läheiset välit entiseen heilaan

On normaalia, että ihmiset ovat ystäviä entisten seurustelukumppaninsa kanssa. Uudessa parisuhteessa ollessa tällainen ystävyys on kuitenkin valitettavan usein haaste.

Vaikka eksän kanssa olisikin ystävä, on tärkeää osoittaa uudelle rakkaalleen, että myös hänen kanssaan pystyy jakamaan samalla tavoin asioita.

Entistä heilaa ei ole tarpeellista nähdä joka päivä. Jos kumppanisi on jatkuvasti yhteydessä häneen, on normaalia tuntea mustasukkaisuutta. Jos rakkaasi ei ymmärrä sitä senkin jälkeen, kun olet hänelle asiasta puhunut, voi suhde helposti päättyä eroon.

Sekaantuvat vanhemmat

Rakkaasi saattaa toistuvasti tehdä elämäänsä ja parisuhdettanne koskevia päätöksiä vanhempiensa toiveiden mukaan. Vaikka vanhempien neuvot ovat tärkeitä, eivät he kuitenkaan saisi toimia suhteen kolmantena osapuolena. Kysy kullaltasi, miltä hänestä tuntuisi, jos sinä puisit kaikki yksityisasianne läpi oman perheesi kanssa.

Työ

Etenkin monet kolmikymppiset miehet ovat hyvin keskittyneitä uransa rakentamiseen. Silloin valitettavan monissa tilanteissa hän valitsee työn ennen sinua.

Puhu kumppanillesi asiasta avoimesti ja kerro, milloin hänen läsnäolonsa olisi sinulle kaikkein tärkeintä. Jos toivot syövänne illalla aterian aina yhdessä, täytyy miehen järjestää sille aikaa, mikäli se mitenkään onnistuu.

Vuosien mittaa miesten uranrakennustarve yleensä vähenee, jolloin yhteistä aikaakin jää aiempaa enemmän.

Aiemman artikkelimme avulla voit selvittää, oletko terveessä parisuhteessa.

Lähde: Glamour

Kilpailut

Uusimmat