"Ihastutko ihmisiin, joita et voi saada?" Testaa oletko rakkausaddikti

12.11.2014 13:09 - Heli Thoren

Rakkausaddikti ihastuu nopeasti toiseen, vaikka hän ei olisi edes emotionaalisesti vastaanottavainen.

Kuuluuko tapoihisi ihastua salamannopeasti toiseen ilman, että edes tunnet heitä sen paremmin? Onko suhdehistoriassasi useita suhteita emotionaalisesti poissaoleviin ihmisiin? Hyppäätkö suhteesta toiseen etsien "sitä oikeaa"? Saatat kärsiä rakkausaddiktiosta.

Rakkausaddiktio eroaa muista addiktioista - kuten alkoholismista - sillä, että se on hyvin kokonaisvaltaista. Rakkausaddiktio vaikuttaa koko elämään. Testaa, onko sinussa rakkausaddiktin piirteitä. Katso kuinka moneen seuraavasta viidestä kysymyksestä vastaat myöntävästi. Jos vastaat vähintään neljään, saatat kärsiä rakkausaddiktiosta:

1. Ihastutko ihmisiin, jotka eivät ole kiinnostuneita sinusta, ovat vältteleviä tai eivät ole emotionaalisesti saatavilla?

Rakkausaddiktit ihastuvat helposti ihmisen ulkonäköön ja rakentavat hänestä kuvan päässään - ihastuvat mielikuvaan enemmän kuin ihmiseen. He ihastuvat helposti saavuttamattomiin ihmiseen, jotka eivät ole kiinnostuneita heistä tai ovat kiinnostuneita monista naisista tai miehistä. He myös sekoittavat seksin ja romantiikan keskenään: saattavat ajatella, että seksin harrastaminen on esimerkiksi miehille kiintymyksen osoitus.

2. Etkö pidä huolta omista tarpeistasi ja toiveistasi, kun olet ihastunut johonkuhun? Unohdatko itsesi ihastuessasi?

Rakkausaddiktit ovat enemmän huolissaan kumppanin tarpeista kuin omistaan. He saattavat mennä vahvasti tunteesta toiseen: olla yhtenä hetkenä masentuneita ja toisena valtavan innostuneita. He myös unohtavat ihastuessaan ystävänsä ja perheensä ja haluavat omistautua vain rakkaudelleen.

3. Käyttäydytkö holtittomasti ihastuneena?

Juotko liikaa, jotta saat tunteesi turrutettua? Aloitatko kovan laihdutuskuurin, jotta hoikistut ja voit tehdä vaikutuksen ihastukseesi? Teet kaikkesi, jotta saat vastakkaiselta sukupuolelta huomiota, uskot ettet riitä omana itsenäsi. 

4. Pyritkö manipuloimaan vastakkaista sukupuolta käytökselläsi?

Rakkausaddiktit käyttäytyvät manipuloivasti ihastustaan kohtaan. He pukeutuvat erityisen viehättävästi ja seksikkäästi, kun tietävät tapaavansa ihastuksensa. He saattavat käyttää seksiä valtakeinona pitää ihastus otteessaan - ja pettyvät, kun eivät olekaan ihastuksensa ainoita seksikumppaneita.

5. Toistatko samaa mallia ihmissuhteissasi?

Monella rakkausaddiktilla käyttäytyminen juontaa juurensa jo lapsuudesta. He ovat syystä tai toisesta oppineet vääränlaisen mallin solmia ihmissuhteita. Usein suhteen solmimiseen liittyy voimakas ihastuminen, jopa pakkomielle jotakuta ihmistä kohtaan. He myös etsivät väsymättä maailmasta suurta rakkautta, joka olisi juuri oikeanlainen heille. He ihastuvat nopeasti, mutta suhteet kuivuvat kasaan poikkeuksetta, kun alun hyvän olon tunne laantuu.

He sitoutuvat herkästi ihmissuhteisiin, jossa joutuvat kokemaan hylkäämisen kokemuksen. Heillä on myös voimakas tarve auttaa rakkauden kohteitaan tai tehdä heidän elämästään parempaa. Rakkausaddiktinainen saattaa esimerkiksi toistuvasti rakastua pelimiehiin, jotka vaativat kesyttämistä. He myös hakeutuvat herkästi suhteisiin etäisten kumppanien kanssa. Samalla he ahdistuvat ja masentuvat suhteessa. Paha olo helpottaa vasta, kun he löytävät uuden kumppanin rinnalleen. Kaava toistuu.

Tulos:

Vastasitko vähintään neljään kysymykseen myöntävästi? Saatat kärsiä rakkausriippuvuudesta. Monesti rakkausriippuvaiset kärsivät huonosta itsetunnosta. He eivät osaa olla omassa elämässään onnellisia, vaan uskovat toisen ihmisen olevan vastuussa heidän onnestaan.

Jos löydät itsestäsi rakkausriippuvuuden piirteitä, pyri vahvistamaan omaa hyvää oloasi. Kun opit pikku hiljaa rakastamaan itseäsi ja ymmärrät oman arvosi, kaava murtuu. Ja voit kohdata hyvän kumppanin, jonka kanssa olet suhteessa tasavertainen. Jos haluat elämääsi muutosta tai paremman olon, sinä olet ainoa, joka voi auttaa. Kumppani ei koskaan voi vastata onnestasi ja hyvästä olostasi. Kun saat sen itse aikaan, voit aloittaa tasapainoisen ihmissuhteen.


Oletko valmis pettämään? Lue paljastavat ajatukset täältä.


Lähde: Psychcentral.com

Kilpailut

Uusimmat