Mitä tehdä jos sinä ja kumppanisi olette etääntyneet toisistanne? 5 hyvää neuvoa

18.11.2014 14:15 - Rea Tallgren

Etääntyminen kumppanista on yleinen tunne, varsinkin jos parisuhde on kestänyt pitkään tai yhdessä on koettu vaikeuksia. Etääntymisen ei kuitenkaan tarvitse johtaa eroon.

Huffington Post listasi hyviä neuvoja siihen, miten kumppanista etääntymistä voi alkaa korjaamaan. Suomensimme ne alle.

1. Tee jotain mitä he ovat halunneet tehdä yhdessä jo pitkään

Onko kumppanisi jo pitkään pyytänyt sinua esimerkiksi mukaan harrastukseensa tai tekemään jotain, mikä ei sinua kiinnosta? Jos olet jo pitkään keksinyt tekosyitä touhun välttämiseksi, on nyt aika unohtaa ne.

Avaa mielesi ja lähde kultasi mukaan tekemään jotain, mikä on hänelle tärkeää. Ei sinun tarvitse olla mukana joka kerta, mutta osoitat, että et pidä häntä itsestäänselvyytenä ja että olet valmis näkemään vaivaa suhteenne ja hänen onnensa eteen.

2. Kehu kumppanisi hyviä ominaisuuksia

Muista sanoa, kun kumppanisi tekee jotain, josta pidät. Jos kumppanisi on auttavainen, kehu ja kiitä häntä siitä. Jos hän on hellä sinulle tai myötätuntoinen toisia kohtaan, kerro hänelle, että huomaat sen ja arvostat sitä.

3. Anna itsellesi lupa kysyä vaikeitakin kysymyksiä

Monessa parisuhteessa on aiheita, joiden käsittely on koko ajan jäänyt ja jäänyt, kunnes siitä on tullut liian vaikeaa. Mitä jos nielisit pelkosi, ja ottaisi vaikeatkin asiat puheeksi? Parhaassa tapauksessa lähes huomaamattanne kantama painolasti kevenee ja tekee tunnelmasta vapautuneemman. Opitte tuntemaan toisenne paremmin ja vaikka itkisitte ja olisitte keskustelun aiheesta surullisia, voi vaikeiden asioiden selvittäminen puhdistaa pöydän ja tuoda teidät lähemmäksi toisianne.

4. Kysy häneltä: "Mitä me voisimme tehdä ollaksemme taas rakastuneita?"

Huomaa, että missään nimessä sinun ei tulisi kysyä, mitä kumppanisi voisi asian eteen tehdä. Koko pointti on miettiä asiaa yhteisestä näkökulmasta. Eli miettikää konkreettisesti, mikä tekisi teidät onnellisemmaksi yhdessä. Olisiko se yksi yhteinen leffailta viikottain, yhteinen harrastus, tuleva lomamatka, ylitöiden karsiminen, kodin remontoinen tai jotain muuta sellaista.

5. Vietä aikaa hänen kanssaan ja anna hänelle tuolloin jakamaton huomiosi

Silloin tällöin on hyvä muistaa sulkea puhelin ja tietokone ja olla aidosti läsnä rakkaasi elämässä. Keskittykää pelkästään toisiinne ja siihen hetkeen, joka on käsillä juuri silloin. Halikaa, pussailkaa ja silitelkää toisianne. Yrittäkää katsoa toisianne samoilla silmillä, joilla katsoitte ollessanne juuri rakastuneita. Mikä toisessa silloin viehätti? Oliko se nauru, vai vahvat kädet? Ehkä muistat nuo ominaisuudet ja tunnistat ne edelleen, kun katsot rakastasi jälleen tarkkaan.

Muista:

Jokaisessa suhteessa käydään läpi vaikeita vaihteita. Kannattaa muistaa, että etääntymisen tunne ei suinkaan aina tarkoita, että pitäisi erota. Päinvastoin. Joskus se tarkoittaa, että toiseen pitäisi tutustua syvemmin. Onnea matkaan!

Kilpailut

Uusimmat