Halailu vähentää verenpainetta - Hellyydenosoitukset ovat todistetusti terveellisiä

05.01.2015 19:45 - Laura Sulkava

Katsomalla rakasta syvälle silmiin voi saada sydämet sykkimään samaan tahtiin.

Rakastuminen ensisilmäyksellä voi tapahtua jopa 1/5 sekunnissa ja yleisesti miehet rakastuvat nopeammin kuin naiset. Rakkaus laskee rauhoittavan hormonin eli serotoniinin tasoa jopa pakko-oireisen häiriön tasolle. Ei siis tarvitse huolestua, jos innostuessaan hieman tulee ajateltua ja tehtyä hullusti. Se ei välttämättä ole hullua, vaan rakastumista.

Alta löytyy hellyydenosoituksia, jotka on todettu terveellisiksi.

Halailu

Halailu voi auttaa elämään pidempään. Suhteesta keskustelu, romanttisten videoiden katselu sekä pitkät halaukset voivat laskea sykettä ja verenpainetta.

Halailu lievittää myös päänsärkyä. Se saa aikaan oksitosiinin eli rakkaushormonin tuotannon, minkä on havaittu hoitavan pään jomotusta.

Suutelu

Suutelu tuntuu hyvälle, se on pariskunnan tärkeä hellyydenosoitus ja yksi pitkien suhteiden peruspilareista. Suutelu vähentää stressihormonin eli kortisolin tuotantoa. 

Lue lisää suutelun merkityksestä tästä.

Toisen katselu

Suoraan silmiin katsominen saa sydämet sykkimään samaan tahtiin. Toisen kuvan ihailu taas voi lievittää fyysistä kipua. 

Läheisyys on suhteessa tärkeää ja sen kaikottua suhde muuttuu kaverimaiseksi. Pusuttelu, halit ja yhteiset hetket tuntuvat hyvältä, mutta niitä kannattaa vaalia. Lue pariskuntien vinkit, kuinka liekki pysyy yllä suhteessa

Lähde: Buzzfeed

Kilpailut

Uusimmat