Miksi energiaa vievä ystävyyssuhde kannattaa laittaa tauolle? Viisi tärkeää syytä

21.05.2015 10:15 - Tiina Svensk

Joskus voi olla haastavaa tunnustaa itselleen, että ystävyyssuhde ei olekaan enää hyväksi sinulle. Etäisyyttä kannattaa joissain tapauksissa kuitenkin ottaa rohkeasti.

Jokainen meistä tukee ystäväänsä vaikeassa elämäntilanteessa ja kriisien keskellä, tai auttaa arjen haasteissa. Joskus ihmiset käyttävät kuitenkin hyväksi luotettavaa ystävää ja saattavat ottaa kaiken hyödyn ystävyyssuhteesta irti - antamatta kuitenkaan mitään takaisin.

Toisinaan ystävyyssuhde saattaakin muuttua vain raskaaksi taakaksi, joka luo negatiivisuutta elämääsi. Kannattaisiko silloin harkita energiaavievän suhteen katkaisemista tai etäisyyden ottamista? Oma olosi saattaa helpottua huomattavasti päätöksen myötä.

Saat itseluottamusta

Negatiiviset ihmiset ovat usein hyvin epävarmoja. Seura tekee kaltaisekseen ja jatkuvan kielteisen puheen kuuleminen saa omankin olon varmasti kurjaksi. Saatat huomata nopeankin muutoksen, kun ihmiset ympärilläsi eivät puhu ja ajattele jatkuvasti negatiivisesti.

Liikut kohti tavoitteitasi

Joskus ystävät saattavat lannistaa unelmasi, ennen kuin olet ehtinyt edes lähteä tavoittelemaan niitä. Negatiiviset kommentit saattavat saada sinutkin epävarmaksi suurien suunnitelmiesi kanssa. Kuvittele, kuinka paljon parempi olosi olisi ystävien kannustavien kommenttien jälkeen? Rohkaisevat ihmiset saavat sinut lähtemään kohti tavoitteitasi.

Terveydentilasi paranee

Öiset puhelut, piikittelevät tekstiviestit ja riitely vaikuttavat mielentilaasi ja siten myös terveyteesi. Kun tuhlaat energiaasi tällaisiin asioihin, saat harvoin takaisin mitään hyvää ja rakentavaa. Joskus riitely tai jatkuva draama vievät energiaa jopa niin paljon, ettet voi keskittyä töissäsi tai jaksa lähteä treenaamaan.

Kommunikointi helpottuu

Kun ihmisillä on ongelma, se täytyy keskustella selväksi. Draamanhakuiset ihmiset tekevät kaikkea muuta kuin pyrkivät avoimeen keskusteluun. Manipulointi, merkkien tulkitseminen ja omien sanojen varominen eivät kuulu terveeseen ihmissuhteeseen. Kuinka helpottavalta tuntuisi puhua rehellisesti ja tulla todella kuulluksi?

Maineesi paranee

Vaikka muiden ihmisten ajatuksilla ei ole väliä, on silti helpottavaa tietää, että sinut kohdataan omana itsenäsi. Draamanhakuisten ihmisten kanssa ajan viettäminen leimaa sinut nimittäin helposti samanlaiseksi persoonaksi, mikä vaikuttaa heti uusien tuttavuuksien käsitykseen sinusta.

Lue myös: 8 tekoa, jotka saavat sinut varmasti hymyilemään

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat