Suomalaispoliisin tiukat ohjeet: "Älä hauku entistä kumppania somessa"

22.06.2015 22:45 - Rea Tallgren

Marko "Fobba" Forss kirjoittaa julkisessa päivityksessään, että entisen kumppanin haukkuminen esimerkiksi sosiaalisessa mediassa ei todellakaan ole hyväksyttävää käytöstä ja johtaa usein esitutkintaan.

Ylikonstaapeli Marko "Fobba" Forss tietää, mistä hän puhuu kirjoittaessaan nettikäyttäytymisestä ja eroista. Poliisi saa hänen mukaansa lähes päivittäin ilmoituksia entisistä kumppaneista, jotka terrorisoivat eksiään somessa. Nyt Forss onkin halunnut kirjoittaa selkeät ohjeet siihen, miten ei ainakaan kannata eron jälkeen sosiaalisessa mediassa käyttäytyä.

Forssin tärkein pointti ohjeissa on se, ettei ylipäätään omia eronjälkeisiä tuntoja kannata ruotia sosiaalisessa mediassa kamalan yksityiskohtaisesti. Eteenkään loukkaavia, arkaluontoisia tai uhkaavia viestejä ei tulisi julkaista missään tilanteessa.

Ei lapsia mukaan

Forss myös muistuttaa, että lasten vetäminen huoltajuuskiistoihin tulisi välttää aina, kun se on suinkin mahdollista.

"Ruoditko yhteisten lapsien asioita julkisesti somessa exääsi soimaten? Ajaako tämä lasten etua vai haetko vain myötätuntoa itsellesi? Myötätunnon ja tuen hakeminen on sinänsä ihan ok, mutta sitä ei pidä tehdä etenkään lasten yksityisyyden kustannuksella", hän neuvoo.

Lue kaikki Forssin kuusi ohjetta tästä.


Lue myös: 10 ihmistyyppiä, joita vihaat, mutta kuitenkin seuraat sosiaalisessa mediassa

Lähde: Marko Fobba Forssin virallinen Facebook-sivu

Kilpailut

Uusimmat