Parisuhteestasi tulee särkymätön yksinkertaisen neuvon avulla - vaatii vilpitöntä luonnetta

17.08.2015 16:45 - Senni Loikala

Tuoreesta tutkimuksesta selviää, miten maksimoit rakkautenne mahdollisuudet kestää ja säilyä kukoistavana. Tulokset saatiin keskimäärin 40 vuotta naimisissa olleilta rakastavaisilta.

Kun rakkaasi saa kuulla iloisia uutisia, kannattaa sinun eläytyä hänen riemuunsa. Tuoreen kanadalaisen tutkimuksen mukaan se saattaa nimittäin enteillä kestävää ja onnellista parisuhdetta. 

Human Brain Mapping -lehdessä julkaistuun tutkimukseen osallistui 14 naista, jotka olivat olleet naimisissa keskimäärin 40 vuotta. Heille näytetiin lyhyitä mykkäelokuvia, joissa esiintyi joko heidän oma aviomiehensä tai heille täysin tuntematon ihminen.

Videoissa oli ideana, että niiden synnyttämät tunteet olivat aivan erilaisia, kuin mitä naiset osasivat odottaa. Esimerkiksi "Hääpäiväksi"-nimetyllä videolla saattoi olla kuvamateriaalia kumppanin ilmeistä, kun hän muisteli kokemuksiaan auto-onnettomuudesta.

Tulokset

Naisten reaktioita heidän kumppaniensa tunteisiin tutkittiin aivoskannauksen avulla. Tärkein tutkimustulos oli, että naisten aivot aktivoituivat selvästi vain, kun he näkivät oman miehensä tuntevan yllättäen positiivisia tunteita. 

Naisten, jotka olivat kertoneet elävänsä onnellisessa liitossa, aivojen empatiasta vastaava alue aktivoitui heidän nähdessään rakkaansa iloitsevan.

- Tiede osoittaa aina vain vahvemmin, että valitsemme vastapuoliskomme sen perusteella, miten hyväksi he saavat olomme tuntumaan, lääkäri ja tutkija Duana Welch selvittää. 

Näin ollen neuvo onnelliseen ja kestävään parisuhteeseen on niinkin yksinkertainen kuin: "Iloitse rakkaasi ihanasta hymystä, nauravista silmistä, villeistä unelmista; isoista ja pienistä saavutuksista millä tahansa elämän osa-alueella".

Etkö ole vielä naimisissa, mutta valmis selvittämään, mikä on tähtimerkkien mukaan paras ajankohta avioitua? Lue häähoroskooppisi täältä.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat