Iloa syyspäiviin! 7 konkreettista vinkkiä syysmasennuksen ennaltaehkäisyyn

19.09.2015 08:15 - Tiina Svensk

Harmaat syyspäivät ovat saapuneet. Älä anna niiden kuitenkaan vetää mieltäsi matalaksi, sillä myös synkkiin päiviin voi lisätä helposti iloa.

Syksy tarkoittaa monelle uuden alkua: palaamme töiden ja opiskeluiden pariin kesälomalta, aloitamme terveelliset elämäntavat ja puhkumme intoa. Pian syyssateiden harmaus ja kasvava pimeys alkavat kuitenkin uuvuttaa.

Vaikka päivät kääntyvätkin hiljalleen kohti pimeintä kaamosaikaa, syyspäivien ei tarvitse olla synkkiä. Mielenkiintoa voi pitää yllä arkipäivinä Elite Dailyn listaamien käytännönvinkkien avulla. Kokeile jotain seuraavista:

Kokeile uusia paikkoja tuttujen sijaan

Syötkö lounaasi jokainen päivä samassa paikassa? Ota itsellesi haaste tulevaksi viikoksi, ja etsi ainakin kaksi uutta lounaspaikkaa. Yksinkertainen paikan vaihdos tekee jo paljon: saatat kohdata ihmisiä, joihin et normaalisti törmäisi, ja nauttia aivan uusia makuelämyksiä!

Jos syöt lounaasi aina yksin, pyydä ystäväsi mukaan lounastreffeille. Jos taas syöt lounaasi aina työporukan kanssa, kokeile lounastaa edes kerran aivan yksin.

Vaihda rohkeasti treeniohjelmaasi

Tuntuuko, että syksyn treeni-into on hiipunut, eikä tuttu saliohjelma tuo haluttuja tuloksia? Silloin kannattaa rohkeasti vaihtaa ohjelmaa ja treeniaikatauluasi! Älä puurra painojen kanssa vain siksi, että haaveilet suuremmista lihaksista tai hoikemmasta varresta, vaan etsi rohkeasti liikuntamuoto, josta todella pidät.

Kun löydät ilon ja innon takaisin treeniisi, seuraavat tuloksetkin hiljalleen mukana.

Siivoa ja järjestele koko asuntosi

Kuinka paljon säilöt turhaa tavaraa asuntosi nurkissa? Syksy on hyvä aika tehdä suursiivous omassa kodissa, joten puhdista armottomasti kaikki turha tavara kaapeista ja laatikoistasi. Siisti ympäristö rauhoittaa myös mieltä.

Hemmottele itseäsi

Kun olet siivonnut vaatekaappisi, saat hemmotella itseäsi yhdellä ostoksella, jonka todella haluat. Kun panostat hieman kalliimpaan vaatekappaleeseen ja puet sen yllesi, olemuksesi seuraa perässä.

Tunnet olosi varmasti itsevarmemmaksi ja energisemmäksi uudessa mekossasi kuin vanhoissa farkuissasi. Itsevarmuus ja positiivinen olo syntyvät yllättävän pienistä asioista.

Lähde tanssimaan

Pimeys ja sateiset illat sopivat hyvin koti-iltoihin, mutta joskus on tärkeää myös irrotella! Jos lähdit kesäisin tanssimaan ystäviesi kanssa, älä anna tavan hiipua syksyn saavuttua.

Arki kannattaa heittää hetkeksi syrjään myös syysiltoina, ja jokainen meistä tietää kuinka paljon parempi mieli ystävien seurassa tulee. Viettäkää siis tyttöjen ilta tanssin ja hyvän musiikin merkeissä.

Matkusta jonnekin, missä et ole ikinä käynyt

Sinun ei tarvitse varata lomamatkaa toiselle puolelle maapalloa, vaan voit lähteä viikonloppumatkalle vieraaseen kaupunkiin tai matkustaa kaupunginosaan, jossa et normaalisti liiku.

Katsele kotikaupunkisi vieraita katuja turistin silmin: saatat huomata liikkeitä, joita et ole ennen nähnyt ja löytää vaikkapa uuden kantakahvilasi. 

Huijaa itsesi positiiviseksi

Hymyile, vaikka ei hymyilyttäisi. Tekohymy aktivoi samoja hermoja kuin aito virne, joten tehostat haluamattasikin mielihyvähormonien muodostumista.

Keskity positiivisuuteen vaikka aamut olisivatkin pimeitä ja päivät sateisia. Lopulta huomaat, että myös vuoden pimeistäkin päivistä voi löytää paljon valoa.


Lue myös: Kannatko kaunaa tai vertailetko? Älä anna tapojesi estää onnellisuutta

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat