10 asiaa, jotka voimme oppia suorapuheisilta ihmisiltä

26.09.2015 15:15 - Senja Rapila

Rohkeilta, sanojaan säästelemättömiltä ihmisiltä voi ottaa oppia, sillä heidän käytöksensä on tietyissä määrin kiehtovaa ja viehättävää.

Vaikka liian suora puhe voi tuntua joskus loukkaavalta, on suoraan sanomisella hyvätkin puolensa.

Rohkeista ihmisistä, jotka kykenevät ilmaisemaan mielipiteensä suoraan - oli mielipide millainen tahansa - voi ottaamallia, sillä parisuhteessa tietynlainen rohkeus ilmaista itseään on erittäin tärkeää. Rohkeista, suorista persoonista kannattaa ottaa oppia, sillä:

1. He eivät kaunistele sanojaan

Tiedät aina, mitä rohkeat ihmiset ajattelevat, sillä he sanovat ajatuksensa suoraan. He tietävät, että liian mahtaileva käytös saa suhteen tuntumaan epämiellyttävältä, joten he kääntävät käytöksensä sanoiksi ja kertoviksi eleiksi.

Kaikki se hyysäileminen ja tukahduttava rakkaus ei välttämättä koskaan saa sinua tietoiseksi siitä, kuinka vaikeita päätöksiä olet tekemässä. Rohkeat ihmiset eivät imartele ja kaunistele asioita, vaan kaikki heiltä tulevat mielipiteet ovat sellaisia, mitä todella ansaitset.

2. He ovat rehellisiä

Ihmiset, jotka kertovat ajatuksistaan avoimesti, ovat rehellisyyden perikuvia. Päivän päätteeksi tällä saavuttaa niin paljon vahvuutta suhteeseen, kuten luottamusta, avoimuutta sekä yleistä tietoutta toisen tunteista.

Rehelliset ihmiset tarjoavat myös rehellisiä mielipiteitä, jotka houkuttavat luokseen ihmisiä, jotka haluavat heijastaa tätä rohkeutta itseensä.

3. He ovat räväköitä

Tietynlainen räväkkyys on seksikästä ja vetoavaa. Suoraan puhuvat ihmiset ovat räväköitä, sekä rohkeita. He eivät keskity siihen, mitä he voivat menettää, vaan kertovat sinulle mielummin totuuden. He myös mukautuvat kompromissien tekemiseen oman mielipiteensä ilmaisemisen jälkeen.

4. He ovat selkeitä

Välillä kaikki mitä tarvitset parisuhteessa, on selkeys: selkeyttä siitä, mihin olette suuntaamassa, tai mistä suhteenne on alkanut. Rohkeat, sanavalmiit ihmiset antavat selkeyttä epämääräisyyden sijaan.

5. He leikkaavat tiensä teennäisyyden lävitse

Voit olla teennäinen tai olla olevinasi jotain muuta, mitä et todella ole. Suorat ihmiset näkevät sen lävitse, mutta myös pääsevät tämän ulkokuoren läpi tutustumaan henkilön omaan persoonaan, oman rehellisyytensä, sekä värikkyytensä takia.

6. He ymmärtävät, että elämä on lyhyt

Emme saa monia mahdollisuuksia elämämme aikana ilmaista tunteitamme, tai toimia tunteidemme mukaisesti. Kuitenkin ihminen joka ilmaisee suoraan mielipiteensä, ottaa jokaisesta hetkestä kaiken irti, ja tekee näistä hetkistä merkittäviä. Elämä on liian lyhyt siihen, että kannattaisi pitää tunteet ja mielipiteet omana tietonaan.

7. He eivät pelkää kohtaamisia

Rohkeat ihmiset ovat hyviä kohtaamaan toisia erimielisyyksien sattuessa. Nämä hetket kertovat ihmisistä paljon: kun toinen puhuu omista arvoistaan ja mielipiteistään, näet, millainen hän on sisimmiltään.

8. He eivät ole huomionhakuisia

He eivät tunne oloaan epävarmoiksi, eivätkä vaadi jatkuvasti huomiota. Rohkeat persoonat eivät tunne olevansa velvoitettuja totuuden kaunistelemiseen. 

9. He pyytävät anteeksi, jos se on tarpeellista

Suorat persoonat ottavat vastuun asioista, joita he ovat tehneet, tai sanoneet. Kun he tekevät virheen tai loukkaavat vahingossa toista, he pyytävät mielellään anteeksi ja kertovat, etteivät tarkoittaneet sanoillaan pahaa. Rohkeat ihmiset eivät ole koskaan niin egoistisia, etteivät he myöntäisi omia virheitään. 

10. He eivät rajoita itseään

Rohkeat ihmiset näkevät villissä, kylmässä luonnossa mahdollisuuksia: he eivät näe vain kylmää erämaata jossa ei ole sähköjä, vaan he näkevät myös kauniin luonnon, upeat järvinäkymät, ja kotoisan telttailuelämyksen. He näkevät kaikki mahdollisuudet ja vaihtoehdot, joihin he voivat rohkaista sinuakin tarttumaan.

Lue myös: Kiitä ja muista koskettaa - tavat, joilla pidät huolta parisuhteestasi

Lähde: Life Hack

Kilpailut

Uusimmat