Kuva: Fotolia

Oletko vielä nuori? Kolme syytä, miksi sinun kannattaa vaihtaa työpaikkaasi nyt

30.10.2015 22:15 - Pauliina Jokinen

Ensimmäiseen työpaikkaansa ei kannata jumahtaa.

Vanhempamme ovat saattaneet olla samassa työpaikassa vuosikymmeniä. He ovat edenneet askel askeleelta korkeammalle ja menestyneet työssään. Sama harvoin enää pätee työelämässä ja moni nuori vaihtaakin nyt työpaikkaa edetäkseen urallaan.

- Harva on samassa työpaikassa viittä vuotta pidempään, nuorten työelämästä kirjan kirjoittanut Dan Schawbe kertoo.

Työpaikkaa vaihdetaan, kun se mahdollistaa uuden oppimisen ja kehittävämmän työn tai suuremman palkan.

- Ollakseen menestynyt, täytyy olla mukautuva moniosaaja, joka oppii asioita nopeasti, Schawbe kuvailee.

Miten työpaikkaa sitten kannattaisi vaihtaa?

Vaihda suunnitelmallisesti

Tee työpaikan vaihtamisesta tietoinen päätös ja ota sille suunta. Vaihda työpaikkaa, kun uusi työ vie sinua lähemmäksi unelmatyötäsi ja -elämääsi, älä vain sen takia, että uusi työ voisi olla hauskempi.

- Näin voit myöhemmin perustella valintojasi ja kertoa urapolustasi uskottavasti, verkostoitumisyrityksen perustanut Emily Miethner kertoo.

Rakenna verkostojasi

Suhteet ovat kaikki kaikessa. Näe vaivaa verkostojesi rakentamiseen ja ylläpidä niitä. Työpaikan vaihtaminen auttaa sinua tutustumaan uusiin ihmisiin. Pysy yhteydessä entisiin työkavereihisi sosiaalisessa mediassa, lounailla ja sähköpostitse.

Luo myös syvempiä suhteita: mieti, kuka voisi mentoroida sinua ja edesauttaa urakehitystäsi. Hyvät verkostot takaavat, että saat vilpitöntä apua sitä tarvitessasi.

Lisää osaamistasi

Haluaisitko vaihtaa työpaikkaa, mutta et ole varma, riittääkö osaamisesi? Älä jää odottamaan mahdollisuuksien aukenemista, vaan kehitä osaamistasi aktiivisesti: suorita verkkokursseja, lue alasi krijallisuutta tai kokeile vapaaehtoistöitä. Muista mainita aktiivisuudestasi seuraavassa työhaastattelussasi.


Lue myös: Onko tässä kaikkien aikojen paras työ? Päivät pelkkää suklaan maistelua

Lähde: Self

Kilpailut

Uusimmat