Kuva: Fotolia

Eikö mies halua sitoutua? Syy voi olla yllättävä

05.11.2015 22:45 - Senja Rapila

On monia syitä miksi mies ei välttämättä halua sitoutua vakavampaan suhteeseen, mutta yksi näistä voi olla hänen taloudellinen tilanteensa - tai vaihtoehtoisesti sinun rahatilanteesi.

Jos mies ei halua suhteesta vakavampaa, tai mennä kihloihin, se ei välttämättä johdu siitä että hän pettäisi sinua, tai siitä että seksi on hänen mielestään huonoa. Hän voi pitää sinua vetovoimaisena ja haluttavana, mutta sitoutumisen välttely voi johtua jomman kumman taloudellisesta tilanteesta.

Jos mies ei pysty maksamaan laskujaan, hän ei todennäköisimmin sitoudu suhteeseen edes kuudeksi kuukaudeksi. Miehistä poiketen nainen taas voi olla kyvytön maksamaan laskuja ajallaan, mutta hän voi silti sitoutua mieheen loppuelämäkseen.

Miehellä on tarve elättää ja suojella

Miehillä on luontainen tarve suojella ja elättää perheensä. Tämä kaikki johtaa ideansa kivikaudelta, jolloin miehen tehtävä oli hankkia ruokaa ja suoja, sekä suojella perhettään.

Miehet saattavat tuntea olonsa hyödyttömiksi jos he eivät pysty elättämään kumppaniaan, ja näin menettävät maskuliinisen asemansa suhteessa. Miehet haluavatkin yleensä säästää rahaa ja saada asiansa kuntoon, ennenkuin he ovat valmiita ottamaan suurempia askelia elämässä.

Naisen velat voivat viedä sitoutumishalun

Valitettavasti myös naisen velat voivat viedä miehen kiinnostuksen vakavammasta suhteesta. Miehet eivät halua jakaa muiden velkoja, mikäli he ovat saaneet vihdoin omat raha-asiansa kuntoon.

Ellet omista säästöjä, miehesi tulee katsomaan jatkuvasti kuinka - ja kuinka paljon - käytät rahojasi. Liian runsas shoppailu voi tehdä suhteellenne hallaa, ja päättää sen ennenaikaisesti. 

Jos kuitenkin sinulla on velkaa ja vakavampi suhde aluillaan, älä piilottele asiaa mieheltä, vaan puhu siitä hänen kanssaan ajoissa. Näin pystytte keksimään asialle ratkaisun yhdessä.

Lue myös: Tutkimus selvitti, miksi seurustelet aina saman tyyppisten miesten kanssa

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat