Kuva: Fotolia

Missä iässä ihminen on onnellisimmillaan suhteessa? Vastaus saattaa yllättää

05.03.2016 20:15 - Senja Rapila

Vaikka usein luulemmekin että onnellisuus löytyy kolmen kympin tienoilta kun seksi toimii parhaiten, se uskomus on nyt todistettu vääräksi.

Oletko koskaan miettinyt missä vaiheessa elämää tulet nauttimaan parisuhteesta kaikista eniten? Entäs sitä, minkä ikäisenä nautit sinkkuelämästä eniten? Vaikka kaksikymppisinä seksi saattaa olla hyvää, ihmissuhteet ovat päämäärin vaikeita. Saatamme tuntea olevamme hieman hukassa elämämme kanssa. Ikääntyessä asiat kuitenkin helpottuvat, niin onnellisuuden kuin seksinkin kannalta.

Aiemmin tehdyistä tutkimuksista selviää, että ihmisten seksielämä toimii parhaiten keskimäärin 32-vuotiaina. Se johtuu siitä, että olemme silloin "elämämme kunnossa", keskitymme uraamme ja tiedämme jo hieman, mistä pidämme. Se ei kuitenkaan ole lähelläkään sitä ikää, milloin ihmiset ovat onnellisimpia omassa parisuhteessaan.

Iso-Britanniassa tehtiin kysely jossa selvitettiin keskimääräinen ikä, jolloin henkilöt ovat onnellisimpia suhteessaan. Kyselyn mukaan nämä henkilöt olivat 40-vuotiaita.

Samalla tutkittiin myös sitä, ketkä nauttivat eniten sinkkuelämän tuomista iloista. Tutkimukseen osallistui 2000 ihmistä ja siitä selvisi, että eniten sinkkuelämän iloista nauttivat 23-vuotiaat naiset sekä 25-vuotiaat miehet.

Lähde: Independent

Lue myös: Omistajan ja koiran välinen suhde vaikuttaa onnellisuuteen: "Kova kilpailija jopa ihmissuhteille"

Lue myös: Eikö kevät tuo sinulle lisäenergiaa? Älä huoli, et ole ainoa

Lue myös: Juo lasi vettä enemmän päivässä - tulokset palkitsevat

Kilpailut

Uusimmat