Kuva: Youtube

Yli 25-vuotiaita sinkkunaisia kutsutaan Kiinassa "jäännösnaisiksi" - katso koskettava video

13.04.2016 20:15 - Iiro Myllymäki

Kiinassa sinkut haluavat yhteiskunnan ja vanhempiensa arvostusta.

Kiinassa naiset kohtaavat paljon sosiaalista painetta mennä naimisiin nuorena. Yli 25-vuotiaita naimattomia naisia ei katsota hyvällä, ja tätä kulttuuria vastaan on tehty nettihitiksi noussut mainos.

Yli 25-vuotiaita sinkkunaisia on Kiinassa tapana kutsua ”jäännösnaisiksi”. Heiltä udellaan, mikseivät he jo ole naimisissa ja heitä syytetään liian itsepäisiksi ja valikoiviksi. Naiset kokevat jäävänsä ulkopuolisiksi.

- Kiinan yhteiskunnassa ajatellaan, että naimaton nainen on epätäydellinen, nainen sanoo videolla.

Videolla nähdään epämukava hetki, jossa sinkkunaisen äiti puhuu tyttärestään jäännösnaisena tämän ollessa hänen vieressään.

- Ajattelimme aina, että tyttärellämme on hieno luonne. Hän on vain hyvin tavallisen näköinen, ei kovin nätti. Siksi hän on jäännösnainen, äiti sanoo tyttären kyynelehtiessä vieressä.

Vanhemmat markkinoivat lapsiaan

Videolla näytetään materiaalia myös Shanghain ”naimamarkkinoista”, joissa vanhemmat esittelevät tyttäriensä ja poikiensa tietoja löytääkseen lapsilleen sopivan kumppanin. Videon lopussa sinkkunaiset menevät naimamarkkinoille, mutta eivät markkinoidakseen itseään. He ripustavat näytteille kuviaan ja niihin yhdistettyjä puolustautuvia sitaatteja.

”En halua mennä naimisiin vain naimisiin menemisen takia. Se ei tee minua onnelliseksi”, yhden kuvan alla lukee.

Lopulta videolla näkyy, että naisten vanhemmat päätyvät puolustamaan tyttäriensä naimattomuutta kuvat nähtyään. Mainoksen on tehnyt kauneusbrändi SK-II, ja se on saanut Youtubessa jo yli 1,5 miljoonaa katselukertaa. Katso video alta:

Lue myös: Pikaruokaketju ottaa kantaa homoseksuaalisuuden puolesta - katso koskettava mainosvideo

Lähde: Independent

Kilpailut

Uusimmat