Onko painosi noussut parisuhteessa? 4 yleisintä syytä kiloralliin

07.10.2013 21:15 - Senni Loikala

Monet parisuhteessa elävät tietävät, ettei painon pitäminen samoissa lukemissa kuin sinkkuaikoina, ole aina helppoa.

FitSugar-sivusto listaa yleisiä tilanteita, jotka johtavat rakastavaisten painonnousuun.

1) Armaasi osaa ilahduttaa yllätysherkuilla ja vie sinua ravintoloihin. Syy painonnousuun voi löytyä kumppanisi hyvää tarkoittavasta tavasta yllättää sinut hieman liian usein herkullisilla makupaloilla. Myös tiuhat ravintolavisiitit tuovat rutkasti ylimääräisiä kaloreita.

Ratkaisu: Pidä huoli, ettet syö liian usein ja liikaa herkkuja. Pistäkää ravintolassa jälkiruoka puoliksi.

2) Kumppanillasi on aina nälkä. Jos rakkaasi tuskin pitää taukoa ruokailuiden välillä, lisääntyy kiusaus itsekin pistää jotain suuhunsa.

Ratkaisu: Usein miehet syövät enemmän kuin naiset, joten pidä kiinni omasta ruokailurytmistäsi ja syömäsi ruuan määrästä. Jos kumppanisi hamstraa sipsejä, voit ottaa itsellesi ja kultasi vaihtoehdoksi esimerkiksi dipattavia vihanneksia.

3) Työpäivän jälkeen valtaatte sohvan. Laiskotteluillat ovat silloin tällöin mukavia, mutta jos joka iltaiset liikuntasuoritukset jäävät laahustamiseksi jääkaapin ja sohvan välillä, tulee ylimääräisiä kiloja todennäköisesti kertymään.

Ratkaisu: Alkakaa harrastaa yhdessä. Käykää pyöräilylenkeillä, joogatunneilla tai vaikka nyrkkeilytreeneissä.

4) Tilaatte noutoruokaa joka viikko. Painokäyrät osoittavat varmasti ylöspäin, jos kurvaatte kerran pari viikossa lähikiinalaisesta hakemaan friteerattuja herkkuja.

Ratkaisu: Laittakaa ruokaa kotona. Jos kumppanisi ei usko pitävänsä terveellisistä ruoista, voit opettaa hänelle suosikkireseptisi tai voitte opetella yhdessä tekemään vähäkalorisempia ruokia.

Lue loput kilojen korottajat täältä.

Lähde: Fit Sugar

Kilpailut

Uusimmat