Suunnitteletteko lasten hankkimista? 11 merkkiä siitä, että miehestä tulee hyvä isä

04.03.2015 23:45 - Eeva Rajala

Isältä vaaditaan erityisesti suurta sydäntä ja kärsivällisyyttä.

Jotkut miehet ovat valmiimpia isän rooliin kuin toiset. Good Housekeeping -lehti listaa merkkejä, jotka näyttävät naiselle, että miehestä voi tulla hyvä isä.

1) Hänellä on lemmikki

Miehellä on siis kyky siivota toisen jätökset tai oksennukset. Isänä olemisessa vauvan kakkavaippojen vaihtaminen ja puklujen siivoaminen ovat päivittäistä toimintaa.

2) Hän tekee kotitöitä mukisematta

Mitä enemmän mies auttaa kotitöissä, sitä avuliaampi hän on myös lapsen kanssa. Plussaa on, jos mies osaa tehdä ruokaa, laittaa asianpesukoneen päälle ja laittaa omat kalsarit ja sukat pyykkikoriin.

3) Hän osaa toimia paineen alla

Jos mies pystyy sietämään hyvin painetta esimerkiksi työpaikalla, hän todennäköisesti sietää sitä hyvin myös silloin, kun vauva herättää keskellä yötä, monta kertaa.

4) Hän huomioi tarpeesi

Jos mies rohkaisee sinua viettämään aikaa myös kavereittesi kanssa tai jos hän haluaa, että lähdet hemmottelemaan itseäsi jalkahierontaan, lupaa tämä hyvää. Jos mies laittaa sinun hyvinvointisi omansa edelle, hän todennäköisesti tekee saman myös lasten kanssa.

5) Hän ei ota elämää liian vakavasti

Miehestä tulee hauska ja leikkisä isä, jos hän omaa jo valmiiksi leikkisän puolen, eikä hän pelkää nolaavansa itseään leikkiessään lapsen kanssa.

6) Hänellä on asiat järjestyksessä

Mies, joka maksaa laskut ajallaan, katsastaa autonsa tasaisin väliajoin ja pitää asunnonkin siistinä, on hyvää isäainesta.

7) Häntä ei voi pompotella

Miehen on hyvä olla terveesti itsevarma ja sanoa rehellisesti, mitä on mieltä asioista. Jos esimerkiksi haukut hänelle pomoasi tai kerrot riidasta äitisi kanssa, mies saattaa sanoa sinulle vastaan ja haastaa sinua. Tämä ei ole huono merkki ollenkaan, päinvastoin. Hän haastaa sinua katsomaan asioita eri kantilta, mikä tekee myös sinusta paremman ihmisen. Tämä vaikuttaa positiivisesti myös lapsen kehitykseen.

8) Hän oma-aloitteinen ja itsenäinen

Mies saattaa oma-aloitteisesti alkaa treenata puolimaratonia varten, tai hän saattaa suunnitella itsenäisesti teidän yhteisen, romanttisen lomanne. Oma-aloitteisuuden vuoksi hänellä on hyvät saumat onnistua lasten kasvatuksessa, pukea ja saada lapset autoon ajoissa ja niin edelleen. Hyvä isä ei tarvitse äitiä katsomaan, kun isä hoitaa lasta.

9) Hänellä on musta vyö karatessa tai muuta "coolia"

Plussaa on muun muassa se, mitä kaikkea mies voi opettaa lapselle. Isä on usein lapselle ensimmäinen supersankari. Lapset voivat erityisesti innostua siitä, kun isällä on jotain erikoista opetettavanaan, esimerkiksi miten saa lankun katkaistua oman käden voimalla.

10) Hänellä on suuri sydän

Yksikään mies ei ole täydellinen. Miehestä on kuitenkin tulossa hyvä isä, jos hän esimerkiksi yllättää sinut tasaisin väliajoin kukkakimpulla, tekee hyväntekeväisyystyötä tai kertoo omalle isälleen ja äidilleen rakastavansa heitä. Hän on rakastava ja ajattelevainen, mikä tekee hänestä tulevaisuuden vuoden isän.

11) Hän haluaa olla hyvä isä

Miehen ei välttämättä ole helppo avautua lapsihaaveistaan. Onkin merkittävää, jos hän kertoo syvällisen keskustelun lomassa haluavansa tulevaisuudessa tulla hyväksi isäksi. Miehellä ei tarvitse olla kokemusta lapsista tai lastenhoidosta. Jos hän tosissaan haluaa hyväksi isäksi, on suuri todennäköisyys, että hän myös onnistuu siinä.


Lue myös: Onko mies herrasmiesainesta? Sormien pituus paljastaa.

Lähde: Good Housekeeping

Kilpailut

Uusimmat