Microsoft esitteli ihmetietokoneen: Näytössä 13,5 miljoonaa pikseliä

27.10.2016 20:00 - Teknavi / Pauli Reinikainen

Uutuustietokoneen näytön tarkkuus on 4K-televisioitakin suurempi. Myös hinta on sen mukainen.

Microsoft esitteli eilen illalla Suomen aikaa uutuustuotteita, joiden joukossa oli myös kiinnostava pöytäkoneuutuus Surface Studio. Kyseessä on muotoilullisesti varsin applemainen tehokone, jonka erikoisuutena on lähes pöydän tasolle taipuva näyttö.

Microsoftin  mukaan Surface Studiossa on tämän hetken ohuin lcd-kosketusnäyttö maailmassa. Sen paksuus on 12,5 millimetriä. Näyttö tukee 4K-grafiikkaa ja se on kooltaan 28-tuumainen. Näyttöpaneeli pitää sisällään 13,5 miljoonaa pikseliä. Valmistajan mukaan se on 63 prosenttia enemmän kuin tavallisessa 4K-televisiossa. Näyttöön on pakattu erittäin tehokas näytönohjain.

Näytöstä Microsoft odottaa vetonaulaa etenkin graafikoille, videoammattilaisille ja valokuvaajille, jotka arvostavat tyypillisesti isoa ja tarkkaa näyttöä. Graafikoita valmistaja kosiskelee myös uudenlaisella alaspäin taittuvalla näytöllä, jonka saa 20 asteen kulmaan helpottamaan piirtämistä ja graafista suunnittelua.

Runsaasti liitäntöjä

Surface Studion näyttö tukee Surface Pen -kosketuskynää ja uutta lisävarustetta Surface Dialia. Kyseessä on pyöritettävä valintatyökalu, jonka voi kiinnittää Studioon ja säätää sen avulla esimerkiksi äänenvoimakkuutta ja näytön kirkkautta, avata valikoita tai skrollata dokumentteja.

Microsoftin Surface-kannettavien tapaan Studio sisältää useita liitäntävaihtoehtoja kuten SD-muistikortinlukijan, Mini Display -portin ja neljä kappaletta USB 3.0 -liitäntöjä.

Studion ohella Microsoft esitteli uusia ohjelmistoja, joissa painopiste oli graafisessa suunnittelussa.

Surface Studio tulee myyntiin rajoitettuna eränä, joten laitetta voi olla ainakin aluksi vaikea saada Suomeen. Studion hinnat alkavat vajaasta 3000 eurosta ja päätyvät yli 4000 euroon. Tietokoneen ennakkotilaukset käynnistyivät eilen. Studio kilpailee etenkin Applen iMacin kanssa. Applen odotetaan esittelevän uuden pöytäkoneensa lähitulevaisuudessa.

Lue myös: Maailman ohuin kannettava tietokone Suomen kauppoihin - paksuus alle 10 millimetriä!

Lue myös: Huhut Applen ympärillä kiihtyvät - merkittävä julkistus lähipäivinä?

Yhteistyössä Teknavi

Kilpailut

Uusimmat