Facebook Messenger muuttuu – katso millaisia uudistuksia uusi versio tuo

24.10.2018 16:45 - Teknavi / Petri Tapala - mobiili.fi

Uudessa versiossa käyttöliittymä on aiempaa sujuvampi.

Facebook on yksinkertaistamassa Messenger-pikaviestisovellustaan nelosversion myötä. Uudistetussa julkaisussa, Messenger 4:ssä, on panostettu simppelimpään käyttöliittymään ja sujuvampaan kommunikointiin.

Vastedes välilehtiä on Messengerissä ainoastaan kolme entisen yhdeksän sijaan. Keskustelut-välilehti sisältää sekä yksityis- että ryhmärupattelut, Ihmiset-osio kaikki Messengeriin liitetyt kontaktit ja Tutki-välilehti puolestaan esimerkiksi peliosion, uutissyötteen ja mahdollisuuden lähettää viestejä yrityksille tai kommunikoida vaikkapa verkkokauppojen kanssa.

Messengerissä on jatkossa kolme välilehteä yhdeksän sijaan.

Messenger 4 sisältää myös uusia tapoja kustomoida keskusteluikkunaa. Vastedes viestikuplien väriä voi vaihdella mielensä mukaan esimerkiksi vastaamaan omaa tunnetilaansa. Värit myös vaihtelevat haluttaessa, kun keskustelua selailee. Facebookin mukaan uudistettu Messenger 4 sisältää samaten kaikki ennestään sovelluksessa olleet ominaisuudet, mutta reilusti uudistetussa paketissa.

Piakkoin Messenger saa myös tumman yötilan.

Tulevaisuudessa Messengeriin lisätään myös muun muassa tumma Dark Mode -tila yöllistä käyttöä varten sekä lukuisia muita uudistuksia. Lisätietoja Messenger 4 -päivityksestä on saatavilla Facebookin verkkosivuilta.

Yksinkertaistettu ja uudistettu Messenger 4 julkaistaan lähiviikkojen aikana sekä Androidille että iOS:lle.

Lue myös: Miten paljon Facebookin sovellukset sinusta todella tietävät? Lue, miten suojelet tietosi helposti

Yhteistyössä Teknavi

Kilpailut

Uusimmat