Call of Duty -mobiilipeli löi ennätykset - järisyttävä määrä latauksia ensimmäisellä viikolla

10.10.2019 14:15 - Teknavi / Markus Lehtiniitty - mobiili.fi

Pelaajat käyttivät viikossa noin 16 miljoonaa euroa Call of Duty Mobilessa.

Call of Duty Mobile on rikkonut ennätykset ja noussut ensimmäisenä viikkona julkaisustaan eniten ladatuimmaksi mobiilipeliksi yli 100 miljoonalla latauksella, kertoo mobiilisovellusten analytiikkaan erikoistunut Sensor Tower -sivusto.

Tencentin yhdessä Activisionin kanssa kehittämä peli julkaistiin 1. lokakuuta.

Call of Duty Mobile on voittanut suosiossa myös toisen viimeaikaisen jättihitin, 90 miljoonaan lataukseen viikossa yltäneen Mario Kart Tourin.

Sensor Towerin mukaan valtaosa Call of Duty Mobilen latauksista on toistaiseksi tullut Apple-laitteista, 56,9 miljoonaa, latausten Androidilla yllettyä 45,3 miljoonaan ensimmäisen viikon aikana. Pelin suosio on maailmanlaajuista – suosituimpia maita toistaiseksi ovat olleet Yhdysvallat, Intia ja Brasilia.

Sensor Towerin mukaan ensimmäisen viikon aikana pelaajat käyttivät 17,7 miljoonaa dollaria, eli noin 16 miljoonaa euroa, Call of Duty Mobilessa.

Call of Duty Mobilen jättisuosio on vaikuttanut ajoittain myös sen toimivuuteen. Monet Call of Duty Mobilen pelaajat ovat valittaneet pelin esimerkiksi jäätyvän aloitusruudulle tai muuten toimivan huonosti. Osa on myös saanut ilmoituksia huonosta verkkoyhteydestä, vaikka todellisuudessa ongelmia ei olisikaan.

Call of Duty: Mobile on kuin perinteisten konsolien ja tietokoneiden Call of Dutyt pienoiskoossa. Se sisältää lukuisia pelitiloja, pelaajien suosikkihahmoja, lukemattomia aseita ja suosittuja karttoja pelisarjan historian ajalta. Mukana on lisäksi täysin uusi Battle Royale -tila, jossa pelaajat mittelevät taitojaan toisiaan vastaan, kunnes vain yksi on jäljellä.

Mobiilipeli on ilmainen pelata, mutta se sisältää myös ostoja, joilla voi vaikkapa hankkia parempia aseita tai päivittää hahmonsa ulkonäköä. Ostojen hinnat vaihtelevat sen mukaan, mitä ne sisältävät.

Call of Duty Mobile on saatavilla sekä Androidille että iOS:lle.

Lue myös: Virheistä on opittu – Arvostelussa: The Surge 2 (PC)

Lue myös: Ei näin, Ubisoft - Arvostelussa: Tom Clancy's Ghost Recon Breakpoint (PC)

Lähde: Sensor Tower

Yhteistyössä Teknavi

Kilpailut

Uusimmat