Kuva: Fotolia

Kaipaako dieettisi piristystä? Ota helpot ja nopeat keinot avuksi painonhallintaan

21.07.2016 20:00 - Emmi Moilanen

Painon pudottamisen ei tarvitse olla vain kuntosalilla huhkimista. Pienillä ja arkisilla keinoilla voi olla yllättävän suuri merkitys dieetin aikana.

SELF listasi yksinkertaiset ja helpot keinot, jotka auttavat painonhallinnassa - sekä saattavat tuoda piristystä rutiininomaisen laihdutuskuurin keskelle.

Syö ateriasi rauhallisessa paikassa

Ihmisellä on taipumus syödä enemmän, jos keskittyminen harhautuu myös muuhun tekemiseen kuin syömiseen.

Laita siis puhelin pois ruokailun ajaksi, ja vältä lisäksi lukemista sekä televisionkatselua. Illionoisin yliopistossa tehty tutkimus nimittäin osoitti, että jopa toisesta huoneesta kantautuva meteli sai koehenkilöt syömään normaalia enemmän keksejä päivällisen yhteydessä.

Kokeile kasviskikkaa

- Kulhollinen kasviskeittoa ennen varsinaista ateriaa saa aikaan sen, että syöt ruokailun aikana noin 250 kaloria vähemmän. Vesi ja kasvikset täyttävät vatsaasi, jolloin syöt vähemmän mutta et kuitenkaan jää nälkäiseksi, kertoo ravitsemusterapeutti Christy Brissette.

Käytä syömäpuikkoja

Kokeile haarukan tai lusikan sijaan käyttää ruokaillessasi syömäpuikkoja.

- Jos et ole mestari puikkojen käyttämisessä, ruokailu vie tällöin enemmän aikaa. Joudut kiinnittämään enemmän huomiota siihen, kuinka saat ruuan puikkoihin. Tällöin todennäköisesti myös mielesi tulee nopeammin kylläiseksi, selittää ravitsemusasiantuntija Tanya Zuckerbrot.

Pysy aamupalarutiinissa

- Rituaalit saavat ajatukset pois laihduttamisesta, kertoo personal trainer Andrea Metcalf ja ohjeistaa tekemään ruuan valmistuksesta rutiinin itselleen.

- Syö samaa aamupalaa noin kymmenen päivän ajan. Voit samalla suunnitella myös päivällisesi.

Käy kävelyllä ennen ja jälkeen päivällisen

Metcalf suosittelee myös kävelemään kymmenen minuutin ajan ennen ja jälkeen jokaisen ruokailun. Näin päivittäistä liikunnan määrää kertyy vaivattomasti yli tunnin verran. Voit maksimoida lyhytkestoisten kävelylenkkien hyödyn valitsemalla portaat hissin ja rullaportaiden sijaan.

Kokeile uutta kalalajia

Esimerkiksi tavallista lohta vähemmän tunnettu taimen sisältää runsaasti hyviä rasvahappoja.

- Omega-3 rasvahapot todistetusti auttavat painon pudotuksessa, sillä ne edistävät rasvanpolttoa ja tasapainottavat verensokeria sekä insuliinitasoja, kertoo Brissette.

Lähde: SELF

Lue myös: Pituutesi ja painosi paljastavat, voitko laihtua kävelemällä

Kilpailut

Uusimmat