Kuva: Fotolia

Minkä värinen viini aiheuttaa pahimman krapulan? Tiede selvitti

05.08.2016 16:15 - Emma Ylistalo

Helpolla valinnalla voi vaikuttaa seuraavan päivän olotilaan.

Toisille ihmisille punaviini aiheuttaa pahimman krapulan juhlien jälkeisenä päivänä, kun taas toisten mielestä valkoviini tekee eniten tuhojaan mahassa. Tiede on nyt selvittänyt, minkä värinen viini aiheuttaa todellisuudessa pahimman olon ja miksi. ABC-sivusto kertoo, kuinka professori Steve Allsopin mukaan kyse on alkoholin sisältämistä kongeneereista.

Kongeneerit ovat käymisprosessissa muodostuvia haitallisia aineita, jotka saavat aikaan huonon olon seuraavana päivänä. Mitä enemmän kongeneereja juomassa on, sitä tummempaa se on. Eli tätä logiikkaa käyttäen punaviini on se, joka aiheuttaa todennäköisemmin kamalan olon seuraavana päivänä.

Toki seuraavan päivän olotilaan vaikuttaa myös moni muukin asia, kuten juodun alkoholin määrä tai se, kuinka nopeasti juo. Jos kuitenkin haluaa olla hieman ystävällisempi keholleen, kannattaa valita vaaleampia alkoholijuomia tummempien sijaan.

Lähde: Cosmopolitan

Lue myös: "Mennään yksille" johtaa usein känneihin - tiede selvitti, miksi tulet kotiin lopulta humalassa

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat