Kuva: Fotolia

Aloita päiväsi lempeällä aamurutiinilla - tarvitset vain 15 minuuttia

05.08.2016 18:15 - Emma Ylistalo

Vaihda torkuttamiseen käyttämäsi aika lempeään aamurutiiniin, niin saat hyvän alun päivällesi.

Aamut ovat monelle haastavia. Rauhallisen aamun sijaan tulee usein painettua torkkunappia liian monta kertaa, jonka jälkeen onkin jo kiire töihin. Mutta mitä jos opettelisitkin torkkunapin painamisen sijaan käyttämään sen 15 minuuttia itseesi aamuisin?

Ensimmäiset viisi minuuttia: Tunnustele kehoasi

Kun heräät aamulla, ota ensin aikaa venyttelylle. Kun jalkasi koskettavat lattiaa, venytä käsiäsi kohti kattoa ja vedä syvään henkeä. Uloshengityksellä kurkota kohti varpaitasi. Vedä vielä kerran henkeä sisään ja nouse suoraksi. Sen sijaan, että ryntäisit suoraan sängystä töihin, rauhalliset venytykset auttavat sinua herättelemään kehosi.

Seuraavat viisi minuuttia: Keskity itseesi

Ota aikaa itsellesi ja kerro, kuinka paljon pidät itsestäsi. Tavan luomiseen voi auttaa se, että kerrot asiat itsellesi peilin edessä seisten. Kerro kuinka odotat tulevaa päivää innolla ja mistä pidät itsessäsi. Kiireen sijaan on ihana käyttää muutama minuutti itsensä kehumiseen ja uuteen päivään valmistautumiseen.

Viimeiset viisi minuuttia: Siisti

Ennen kuin menet suihkuun tai alat laittautua työpäivää varten, kannattaa käyttää hetki kodin siistimiseen. Petaa vuode, laita tiskit koneeseen tai siisti muuten paikkoja. Kun työpäivän jälkeen tulet kotiin, huomaat kuinka suuri vaikutus pienellä asialla on.

Lähde: Mind Body Green 

Lue myös: Uuvuttaako jo iltapäivällä? Pysy virkeänä aamusta iltaan helppojen neuvojen avulla

Kilpailut

Uusimmat