Kuva: Fotolia

Kahvista löytyi uskomaton hyöty – pienentää itsemurhariskiä!

12.08.2016 17:30 - Emmi Moilanen

Tuoreen tutkimuksen mukaan kahvi voi lievittää myös masennusoireita.

Viime vuosien aikana tutkimukset ovat osoittaneet kahvilla olevan useita terveyshyötyjä esimerkiksi taistelussa diabetesta ja erityyppisiä syöpiä vastaan. Tuoreen World Journal of Biological Psychiatryssa julkaistun tutkimuksen mukaan kahvin positiiviset vaikutukset voivat säästää jopa ihmishenkiä.

Yhdysvalloissa Harvardin yliopiston tutkijat keräsivät tietoa 200 000:lta ihmiseltä, joiden joukossa oli kolmen eri kansalaisuuden edustajia. Tutkimushenkilöt raportoivat neljän vuoden välein, kuinka suuri heidän kahvin ja muiden kofeiinituotteiden kulutuksensa on. Tutkijat kiinnittivät huomiota myös tilastoihin koehenkilöiden kuolemista ja selvisi, että lähes 280 heistä olivat päätyneet tekemään itsemurhan.

Tutkijoille selvisi yllättävä yhteys kulutetun kahvin määrän sekä kuolleisuuden välillä. Ihmiset, jotka joivat kahdesta neljään kuppia kahvia päivässä, kuolivat myös epätodennäköisemmin itsemurhan seurauksena. Tutkijat eivät havainneet hyötyä niiden ihmisten kohdalla, jotka käyttivät vain kofeiinittomia tuotteita.

Kahvi masennusoireiden lievittäjänä

Tuoreen tutkimuksen tulokset puoltavat myös sitä, että kahvi saattaisi olla apuna myös masennusoireiden lievittämisessä. Tutkijoiden mukaan kahvi edesauttaa masennuslääkkeiden tavoin endorfiinien vapautumista kehossa. Tutkimuksessa nimittäin selvisi, että naiset, jotka joivat vähintään kaksi kuppia päivässä kahvia, kärsivät masennuksesta 15 prosenttia muita vähemmän. Niillä naisilla, joiden kohdalla päivittäinen nautittu kahvin määrä oli neljä kupillista tai yli, masennusta havaittiin jo 20 prosenttia epätodennäköisemmin.

Lähde: Glamour

Lue myös: Maistele kahvia kuin ammattilainen - asiantuntijat kertovat ohjeensa

Lue myös: 7 vinkkiä maukkaan kahvin valmistukseen

Kilpailut

Uusimmat