Kuva: Fotolia

Kuinka kääntää ongelmat mahdollisuuksiksi? 3 askelta

18.08.2016 16:45 - Emma Ylistalo

Vastoinkäymiset eivät tunnu niin isoilta kun muutat näkökulmaa.

Aina asiat eivät mene toivomallasi tavalla ja usein epäonnistumiset saavat ikäviä tunteita. Kannattaa kuitenkin opetella ottamaan haasteet vastaan eri tavalla. 

Ei ole aina helppoa muuttaa näkökulmaansa, mutta sen tekemällä muutat elämääsi juuri oikeaan suuntaan. Lue alta kolme asiaa, jotka kannattaa muistaa haastavilla hetkillä.

1. Hidasta

Usein kiireinen elämä saattaa estää meitä huomaamasta monia asioita, joita voisimme oppia elämästä. Meidän täytyy hidastaa tahtiamme huomataksemme, mitä tapahtuu pinnan alla. Omaa intuitiotaan on helpompi kuunnella, kun ensin ottaa vähän rauhallisemmin. Esimerkiksi eron hetkellä saattaa huomata, kuinka paljon käsittelemättömiä asioita pinnan alta löytyy ja näin saa hyvän tilaisuuden käydä ne läpi.

2. Älä ajattele asiaa ongelmana

Me olemme tottuneet ajattelemaan ongelmina kaikkea, mikä vaikuttaa suunnitelmiimme. Puhjennut rengas, nyrjähtänyt nilkka tai netti, joka ei toimi - tai vaihtoehtoisesti tunteet, kuten suru tai viha. Kuitenkin suurin osa asioista, joita ajattelemme ongelmina, ovat oikeastaan vain väärinymmärrettyjä mahdollisuuksia.

Kun jotain haastavaa tapahtuu, se voikin olla meille mahdollisuus hidastaa ja vaihtaa näkökulmaa. Nyrjähtänyt nilkka voikin antaa meille kaivattua aikaa rentoutua. Suru voi auttaa meitä itkemään ja näin päästämään ulos laiminlyötyjä tunteita. Tyhjentynyt rengas voi saada meidät aikatauluttamaan päivämme uudestaan ja opettaa kärsivällisyyttä. Sen sijaan, että ajattelisimme, että on olemassa asioita, jotka menevät joko oikein tai väärin, kannattaa laajentaa perspektiiviään. Älä ajattele asiaa ongelmana, vaan hyväksy se haasteena, joka kasvattaa sinua.

3. Älä häpeä virheitäsi

Me kaikki mokaamme joskus ja se on välttämätöntä tässä elämässä. Välillä saatamme pelätä virheitä niin paljon, että pidämme kiinni vanhoista tavoistamme. Kun kuitenkin hyväksyt itsesi sellaisena kuin olet, pystyt siirtymään eteenpäin elämässäsi. Ei kannata käyttäytyä tavalla, joka estää potentiaaliasi kasvamasta, vaan ajatella haasteet mahdollisuuksina kehittyä.

Lähde: Mind Body Green

Lue myös: Mikä sinulle on tärkeintä elämässä? Selvitä helpolla tavalla

Kilpailut

Uusimmat