Kuva: Fotolia

5 parasta laihdutusvinkkiä julkkisten personal trainerilta

01.10.2016 18:15 - Karoliina Kotala

Maailmantähdet nähdään punaisilla matoilla toinen toistaan upeamman näköisinä. Vinkkinsä kilojen karistamiseen antaa ammattilainen, joka saa tähdet näyttämään timmeiltä salamavalojen loisteessa.

Vaikka sanotaankin, että laihduttaminen vaatii elämäntapamuutoksen, on monella naisella päämäärä, kuten lomamatka tai juhlat, joihin mennessä haluaisi karistaa muutaman kilon. Useat viihdetaivaan kaunottaret luottavat valmentaja ja ravintoterapeutti Kyle Brownin apuun valmistautuessaan punaiselle matolle ja mies paljastaakin nyt VIP-vinkkinsä timmimmän kropan saamiseksi. 

Kirjoita ylös miksi haluat karistaa kiloja 

Sen sijaan, että haluat yleisesti vain laihtua, kirjoita ylös konkreettinen päämäärä, kuten unelmamekkoon mahtuminen tai parempi olo. Tarkoitus olisikin keskittyä siihen mitä tavoittelee, huolimatta siitä mitä vaaka näyttää. Kun kirjoitat päämääräsi ylös, voit palata siihen heikoimmilla hetkillä. 

Aseta tavoite 90 päivän päähän 

Brownin mukaan motivoivin aikaraja on noin 90 päivää. Silloin tavoite on konkreettisempi kuin se, että haluaisit vain laihtua. 

Jos sinulla ei ole tavoitetta juuri 90 päivän päästä, keksi välietappi ja sinulla on paine olla tehokkaampi, Brown summaa. 

Älä punnitse itseäsi 

Vaa'alla seisoskelun sijaan ota mieluummin itsestäsi vertailukuvia, vaikkapa viikoittain. Kuvat osoittavat vaakaa paremmin, kuinka keho todella muokkautuu. 

Tee voimaharjoittelua kolmesti viikossa 

Tee kolme kertaa viikossa 30-60 minuutin voimaharjoittelutreeni, sillä se on tärkeä, jos haaveissa on painon pudottaminen, sillä lihasten kehittäminen nopeuttaa aineenvaihduntaa. Jos sinulla ei ole aikaa tunnin salitreeniin, lyhennä kierrosten välistä taukoaikaa, niin treenistä tulee intensiivisempi. 

Toista samat liikkeet viikosta toiseen 

Älä vaihtele liikkeitä, joita teet treenin aikana, mutta hiljalleen kasvata liikkeiden määrää. Tällöin keho kehittyy. 

Älä tee radikaaleja muutoksia ruokavalioosi 

Vaikka sinulla olisikin kiire karistaa kiloja, älä tee ruokavaliossasi täyskäännöstä, sillä kerralla ei kannata laittaa kaikkea uusiksi tai epäonnistuminen on todennäköisempää. Tavoite onkin tehdä pienempiä, pysyviä muutoksia, jotka on helppo omaksua osaksi arkea tavoitteeseen pääsyn jälkeenkin. 

Lue myös: Helppo laihdutusniksi hämmentää: Kaloreita vähentävä lautanen

Lähde: Women's Health Magazine

Kilpailut

Uusimmat