Kuva: Fotolia

Haaveissa laihtuminen? 5 asiaa, jotka kannattaa korjata ruokavaliossa tulosten saamiseksi

08.10.2016 19:16 - Karoliina Kotala

Jokainen painonpudotuksesta haaveileva tietää, että yhdellä aterianvaihdolla ei voi saada aikaan ihmetuloksia, vaan kyse on suuremmista linjoista. Tarjolla on kuitenkin lukemattomia laihdutusvinkkejä, joten mitkä todella toimivat?

Kilojen karistaminen on monen tekijän summa ja useat "takuuvarmat" laihdutusvinkit ovat ristiriidassa keskenään. Suuri merkitys on ruokavaliolla, josta kannattaakin lähteä liikkeelle. 

Nauti vähemmän kaloreita 

Vaikka tarjolla onkin vähähiilihydraattisia ja vähärasvaisia dieettejä, pääpointti on, että nautit vähemmän kaloreita kuin kulutat. Suosi kuitenkin dieettiä, joka tuntuu hyvältä ja jossa on mahdollista pysyä. 

Syö enemmän proteiinia 

Parhaiten kaloreita polttava ruoka on proteiinipitoinen, kevyt liha, kuten kananliha, kananmunat tai naudanliha. Nauti siis jotakin näitä joka aterialla. 

Syö enemmän kuitua 

Kun vatsassasi on enemmän kuitua, pitää se verensokerisi tasaisena. Sinulla riittää paremmin energiaa etkä tunne oloasi liian nälkäiseksi aterioiden välillä. Suosi siis runsaskuituisia kasviksia ja täysjyvää niin vatsasikin kiittää. 

Lisää ruokavalioosi kalaa, siemeniä ja pähkinöitä 

Vuosi vuodelta tutkijat löytävät yhä enemmän terveyshyötyjä omega-3:sta, jota löytyy erityisesti kalasta ja kalaöljystä, siemenistä ja pähkinöistä. Omega-3 muun muassa vähentää turvotusta kehossa ja auttaa lihaksia palautumaan nopeammin treenin jälkeen. Se taas puolestaan nopeuttaa aineenvaihduntaa mikä on tärkeää laihdutuksessa.  

Tee suunnitelma 

Totuus on, että ilman hyvää suunnitelmaa on vaikea onnistua terveellisemmässä ruokavaliossa ja siten laihtua. Kun olet suunnitellut ateriasi hyvin, epäonnistuminen on epätodennäköisempää ja sorrut epätodennäköisemmin herkutteluihin. 

Muista siis: 

- Aterioiden ja välipalojen pääpointti on proteiinissa; kalassa, kanassa, kananmunissa ja maitotuotteissa. 

- Enemmän aterioita on parempi kuin vähemmän aterioita. Katso, että syöt tarpeeksi ja 5-6 ruokailua päivässä on hyvä määrä. 

- Älä sorru pikadieetteihin, joissa näet nälkää ja jotka karsivat kaiken rasvan, ne vain hidastavat rasvanpolttoa. 

- Hyvät hiilihydraatit eivät itsessään lihota, joten älä luovu niistä. Sen sijaan luovu mieluummin perunasta, pastasta, riisistä ja valkoisesta leivästä.

Lue myös: 5 parasta laihdutusvinkkiä julkkisten personal trainerilta

Lähde: Women's Health Magazine

Kilpailut

Uusimmat