Kuva: Fotolia

Ei aikarajaa tai selkeää tavoitetta - syyt joiden vuoksi tavoitteet jäävät usein vain haaveeksi

03.11.2016 20:15 - Elisa Jalasjoki

Kiinnittämällä huomiota kyseisiin kohtiin saatat yllättyä, kuinka vaivattomasti alat saavuttaa tavoitteitasi.

Jokainen ihminen asettaa itselleen jatkuvasti uusia tavoitteita, liittyen esimerkiksi omaan hyvinvointiin, työhön tai vapaa-aikaan. Usein niiden toteuttaminen jää kuitenkin lopulta ainoastaan ajatuksen tasolle.

Alla on listattu yleisimmät syyt siihen, miksi omat tavoitteet voivat tuntua vaikeilta saavuttaa, sekä helpot keinot tilanteen muuttamiseksi. 

1. Et ole asettanut selkeää aikarajaa tavoitteen toteuttamiselle

Usein tavoitteen toteuttamiselle ei lähdetä suunittelemaan aikataulua. Se on kuitenkin virhe. Pelkkä ajatuksen kirjoittaminen ylös, voi auttaa. Tällöin saa itselle mustaa valkoiselle, jonka jälkeen ajankäyttöä on helpompi lähteä suunnittelemaan. Uutta kirjaa on luettava joka ilta vähintään puoli tuntia, tai työtehtävälle on uhrattava yksi iltapäivä kokonaan. Aikaa löytää, kun tajuaa käyttää tunnit tehokkaasti. 

2. Et puhu tavoitteistasi ääneen

Olet suunnitellut pudottavasi muutaman kilon, mutta et kerro siitä esimerkiksi ystävillesi tai kumppanillesi. Tämä ei kannata. Kun kertoo tavoitteistaan avoimesti ääneen, tekee samalla ikään kuin lupauksen siitä, että tavoite on toteutettava. Saatat myös yllättyä iloisesti siitä, että esimerkiksi ystäväsi saattaa lähteä tekemiseesi mukaan. Yhdessä on tavoitteita jopa mielekkäämpää toteuttaa. 

3. Et tarkkaile tavoitteen toteuttamista

Esimerkiksi rahaa säästäessä on tärkeää tehdä tarkka suunnitelma siitä, kuinka paljon ja milloin rahaa aikoo panna sivuun. Suositeltavaa on päättää tarkka summa, jonka tililtään kuukausittain siirtää säästöön. Ilman tätä tavoitteesta on helppo lipsua. Vakiosumman valinta ja maksun ajastaminen tililtä automaattisesti auttavat jo paljon. 

4. Sinulla on liikaa samanaikaisia projekteja

Kyseessä on erittäin yleinen ongelma. Ihminen kerää usein ympärilleen lukuisia eri tavoitteita, eikä kykene lopulta enää toteuttamaan niistä yhtäkään. On tärkeää oppia valitsemaan usean eri projektin joukosta se tärkein, ja lähteä toteuttamaan ensimmäisenä sitä. Tämä minimoi häiriötekijöitä, jonka ansiosta onnistuminenkin on helpompaa. 

5. Annat muiden vaikuttaa liikaa tekemisiisi

Olet juuri tehnyt päätöksen alkaa pudottaa painoasi ja tarkkailla ruokavaliotasi, kun ystäväsi soittaa, ja kutsuu sinut lasillisille. Tämä on inhottava tilanne, varsinkin silloin jos ystäväsi kyllä tietää tavoitteistasi, muttei välitä. Usein yksi lasillinen päätyy lopulta muutamaan ja olet taas lähtöpisteessä. Välillä on ihan sallittua sanoa ei.

6. Epäilet liikaa itseäsi

Jatkuva takaraivossa piinaava pelko siitä, että epäonnistut, vaikuttaa suoraa tavoitteiden toteutumiseen. Niin kliseiseltä kuin se kuulostaa, yrittämättä jättäminen on pahempaa kuin epäonnistuminen. Pienin askelin, yllä olevia ohjeita toteuttaen, kuka tahansa voi saavuttaa omat unelmansa.

Lähde: Pure Wow

Lue myös: Tee loppuvuodesta paras mahdollinen - neljä kokeilemisen arvoista vinkkiä

Lue myös: Nousitko väärällä jalalla? 20 sekunnissa paremmalle tuulelle

Kilpailut

Uusimmat