Kuva: Fotolia

Helppo harjoitus tekee sinusta onnellisemman - vie vain 5 minuuttia päivästä

17.11.2016 19:30 - Tiina Svensk

Arjen onnellisuus voi olla pienestä kiinni. Silti pienetkin teot voivat vaikuttaa oloosi merkittävästi.

Monet suosittelevat ihmisiä meditoimaan 10 tai 20 minuuttia päivässä, jotta stressilukemat laantuisivat ja mieli kirkastuisi. Life Hack -sivusto vakuuttaa kuitenkin, että vain viisi minuuttia päivässä riittää.

Sivusto jakoi helpon mielikuvaharjoituksen, jonka voi tehdä missä ja milloin tahansa. Jos siis tunnet huolen painavan tai stressikertoimien kohoavan pilviin, kannattaa viiden askeleen harjoituksesta tehdä itselleen tapa.

Tämä yksinkertainen mielikuvaharjoitus on viiden minuutin rauhoittumishetki, jonka on luvattu lisäävän onnellisuutta arjessasi:

1. minuutti: Pysähdy. Anna itsesi rauhoittua hetkeen, ja suo itsellesi kokonaiset viisi minuuttia. Siirrä puhelin pois ja sulje silmäsi - ota tämä hetki täysin itsellesi.

2. ja 3. minuutti: Hengitä. Anna itsellesi kaksi minuuttia aikaa keskittyä pelkästään hengitykseesi. Voit kokeilla yksinkertaista hengitysharjoitusta, joka syventää luonnollista hengitystäsi. Kun rauhoitat hengityksen, myös kehosi rauhoittuu automaattisesti: hidastunut tahti on viesti parasympaattiselle hermostolle siitä, että on aika rauhoittua.

Hengitä syvään sisään nenän kautta ja laske mielessäsi hitaasti kolmeen. Pidätä hetki hengitystä, ja hengitä ulos suun kautta. Laske uloshengityksellä samalla mielessäsi kolmeen. Toista hengityskierto parin minuutin ajan.

4. minuutti: Käytä minuutti siihen, että visualisoit tilanteen, missä haluat olla. Ajattele tavoitteitasi ja unelmiasi, ja kuvittele, että olet jo saavuttanut ne. Miltä sinusta tuntuu? Anna tunteen levitä koko kehoosi.

5. minuutti: Viimeinen hetki kannattaa käyttää siihen, että lopetat huolesi. Anna itsesi pysyä olotilassa, jonka kuvittelusi sinulle juuri loi. Palaa hiljalleen takaisin nykyhetkeen ja aukaise silmäsi. 

Lue myös: Mitkä kappaleet tekevät suomalaiset onnelliseksi? Voice otti selvää - katso suosituimmat

Lue myös: Esitä itsellesi viisi kysymystä - olet heti lähempänä onnellisuutta

Lähde: Life Hack

Kilpailut

Uusimmat