Kuva: Fotolia

Voiko raju seksi olla haitaksi vaginalle? Gynekologi paljastaa varoitusmerkin

02.03.2017 23:15 - Senni Loikala

Asiantuntijan mukaan rajusta seksistä voi seurata muutamia ikäviä oireita, jotka yleensä katoavat ajan kanssa.

Synnytyslääkäri ja gynekologi Jessica Shepherd kertoo amerikkalaiselle Essence-lehdelle, että rajusta seksistä voi joskus seurata ikäviä tuntemuksia vaginaan:

Raju seksi ei välttämättä vahingoita vaginaa, mutta voi aiheuttaa eräänlaisen väliaikaisen vamman alapäähän erityisesti tilanteissa, joissa henkilö vuotaa jälkikäteen verta tai tuntee polttavaa tai ärsyttävää tunnetta alapäässä. Ne ovat asioita, jotka voivat ilmaantua rajusta seksistä.

Shepherd painottaa kuitenkin, että naisen intiimialue palautuu lähes aina ennalleen. Näin ollen myös rajusta seksistä johtuvat ikävät tuntemukset katoavat todennäköisesti ajan kanssa:

Vagina on yleensä hyvin anteeksiantava. Siinä on paljon joustavuutta ja kollageeneja, jotka yleensä auttavat sitä palautumaan tavanomaiseen kokoonsa. Se on melko ilmeistä ja sen voi huomata esimerkiksi synnytyksen jälkeen. Inhoaisin omaa vaginaani, jos se olisi jäänyt yhtä isoksi kuin lasta synnyttäessä!

Asiantuntijan mukaan hälytysmerkistä jostakin vakavammasta voi olla, jos kova kipu iskee kesken seksin. ”Jos jotakin sattuu kesken seksin ja tunnet erittäin kovaa kipua, tulee sinun hakeutua lääkäriin välittömästi”, Shepherd ohjeistaa.

Lue myös: Seksiunet kertovat enemmän kuin arvaammekaan - lue, mitä haaveilusi symboloivat

Lue myös: 21 asiaa, jotka jokaisen naisen olisi pitänyt tietää seksistä jo nuorena - nyt saa nauraa

Lue myös: Saako seksiä harrastaa ennen gynekologilla käyntiä?

Lähde: Essence

Kilpailut

Uusimmat