Kuva: Fotolia

Paranna ryhtiäsi helpoilla nikseillä - aikaa kuluu ainoastaan sekunteja

11.04.2017 21:15 - Emma Ylistalo

Kun kiinnität huomion puhelinta selaillessasi korviisi, parannat heti ryhtiäsi.

Haluaisit ryhtisi olevan kuin ballerinalla, mutta huomaat silti usean kerran päivässä istuvasi kyyryssä puhelinta selaten tai töitä tietokoneella tehden. Pienillä korjauksilla on kuitenkin suuri vaikutus ryhtiisi. 

Lääkäri Kellen Scantlebury kertoi Pure Wow -sivustolle helpot vinkit, joiden avulla korjaat ryhtiäsi muutamassa sekunnissa.

1. Vaihda laukku toiselle olalle

Ennen kuin säntäät ovesta ulos joka aamu, nappaat luultavasti puhelimen, avaimet ja laukun olallesi. Mutta jos kannat laukkua aina samalla puolella, se voi aiheuttaa lihaskipua ja vaikuttaa jopa askellukseesi. Vuorottele sitä, kummalla olalla kannat laukkuasi ja tyhjennä se myös turhasta tavarasta kantamusten keventämiseksi.

2. Ajattele korviasi

Oletko kiinnittänyt huomiota ryhtiisi puhelinta selaillessasi? Pääsi painuu alas ja selkäsi pyöristyy. Helpolla kikalla onnistut pitämään ryhtisi suorassa: pidä huoli, että korvasi ovat suoraan hartioidesi yläpuolella. Tämä suoristaa rankasi ja helpottaa painetta niskassasi.

3. Älä risti jalkojasi

Toinen helppo kikka, jolla pidät rankasi suorassa: kun istut, pidä hartiasi suoraan lanteidesi yläpuolella. Tämä siis tarkoittaa, että et saa ristiä jalkojasi ja jalkapohjat tulisi pitää maassa. Saattaa alkuun kuulostaa hankalalta, mutta jos istut koko päivän jalat ristittynä, se tekee tuhoja selkärangallesi ja alavartalollesi.

4. Pidä katseesi suorassa

Jos roikut työpäivän läppärisi edessä selkä kyyryssä, kannattaa tähän kiinnittää huomiota. Silmien tulisi katsoa suoraan eteenpän kun teet töitä koneella välttääksesi niskan ja hartioiden rasituksen. Sijoita pieneen telineeseen, jonka päälle saat tietokoneesi tai laita läppärisi vaikka kirjapinon päälle, jotta pystyt katsomaan suoraan eteenpäin.

5. Nosta tuoliasi

Jos istut koko päivän työpöydän edessä, tuolisi on luultavasti liian alhaalla. Varmista, että kyynärpääsi muodostavat 90 asteen kulman näppäillessäsi konetta. Tuolia nostamalla helpotat hartioihin osuvaa painetta. Huomioi myös, että jos olet nostanut konettasi ylemmäs, kannattaa hankkia erillinen näppäimistö, jotta sinun ei tarvitse nostaa käsiäsi luonnottomaan asentoon.

6. Venyttele

Jos tunnet vajoavasi kyyryyn päivän mittaan, pidä pieni venyttelyhetki. Istu suorassa ja aseta vasen kätesi pääsi yli sen oikealle puolelle ja paina varovasti vasenta korvaasi kohti vasenta olkapäätä. Pidä venytys 30 sekuntia ja vaihda puolta.

Lue myös: 3 tehokasta ammattilaisten ohjetta - näin vältät selkäkivut

Lähde: Pure Wow

Kilpailut

Uusimmat