Kuva: Fotolia

Ihannoitko laihaa vartaloa? Uusi tutkimus muuttaa ajattelutapasi

24.04.2017 15:45 - Senni Loikala

Alipainolla on merkittävä yhteys masennukseen, uskovat tutkijat.

Vaikka monet ihannoivat hoikkaa vartaloa, ei laihuus tee ihmistä onnelliseksi. Päinvastoin, alipaino lisää sekä naisten että miesten riskiä kärsiä masennuksesta. Näin ainakin, mikäli tuoretta eteläkorealaisen yliopiston tekemää tutkimusta on uskominen.

Tutkimuksesta uutisoi The Telegraph ja se on julkaistu British Journal of Psychiatry -lehdessä. Tutkimuksessa analysoitiin tietoja yli 180:stä aiemmasta tutkimuksesta.

Tuloksista selvisi, että niin alipaino kuin ylipaino nostavat masennuksen riskiä. Tutkijat uskovat, että kyseessä olisi kuitenkin ensimmäinen kerta, kun alipainosta pystytään havaitsemaan merkittävä yhteys masennukseen.

Varmuutta siitä, altistaako alipaino masennukselle vai masentuneisuus alipainolle, ei silti vieläkään ole. Tästä huolimatta tutkijat pitävät tärkeänä, että yhteys alipainon ja masennuksen välillä on nyt kuitenkin todennettu.

- Tämä on tärkeätä tietää, sillä syömishäiriöistä kärsivät ihmiset usein olettavat, että painon pudottaminen lisäisi heidän onnellisuuttaan, tutkijat selittävät.

- Tutkimuksemme osoittaa, että totuus on aivan toisenlainen ja heikolla ravitsemuksella on vahingollisia vaikutuksia mieleen. Terveen painon ylläpitäminen on elintärkeää hyvän mielenterveyden kannalta.

Syömishäiriöt eivät katso sukupuolta. Suomalainen Topias kertoi aiemmin Voice.fi-sivuston haastattelussa tarinansa sairaalloiseksi muuttuneesta laihduttamisesta. Pääset juttuun tästä.

Lähde: The Telegraph

Kilpailut

Uusimmat