Kuva: Fotolia

Haluatko laihtua? Varo yleisimpiä kompastuskiviä, joihin terveellinen elämä kaatuu

26.04.2017 17:15 - Karoliina Kotala

Kevät on aikaa, jolloin moni petraa elintapojensa kanssa ja kuntosalit sekä lenkkipolut täyttyvätkin innokkaista treenaajista. On kuitenkin hyvä varautua jo etukäteen niihin kompastuskiviin, joihin terveellinen elämä ja laihdutuskuurit yleensä kaatuvat.

Personal trainer Tanja Hinkkanen Do it Right! -yrityksestä listasi laihduttajien yleisimmät kompastuskivet, joihin hän itsekin törmää usein asiakkaidensa kanssa.

Liian suuret muutokset

Älä tee kerralla liian isoja muutoksia elämäntapoihisi tai ravintoosi, sillä sitä todennäköisemmin ne lopahtavat.

- Se ei ole kestävä ratkaisu ja usein tuollaiset kuurit alkavat takkuilla puolessa välissä viikkoa ja sitten päätetään taas aloittaa maanantaina uudestaan, Hinkkanen kertoo.

Epämääräiset ruokailut

Valitettavan usein laihdutuksen aikana skipataan aamupala ja syödään liian pieni lounas. Iltapäivällä onkin sitten karmea nälkä ja illalla sorrutaan jättiannoksiin ja herkkuihin. Syö siis tasaisesti ja säännöllisesti.

Liian vähän ruokaa

Monet syövät laihduttaessaan vaikkapa leipiä ja muita ateriat korvaavia annoksia. Usein myös napostellaan pitkin päivää ja jätetään ateriat väliin. Syö siis oikeita aterioita ja riittävästi kunnollista, terveellistä ruokaa.

Unohdetaan proteiinit

Moni laihduttaja syö iltaisin kevyitä aterioita, kuten salaatteja, jotka eivät sisällä lähes yhtään proteiinia. Erityisesti laihduttaja tarvitsee proteiinia, varmista siis, että saat sitä tarpeeksi joka aterialla, kuten myös hyviä hiilihydraatteja sekä hyviä rasvoja.

Ei juoda tarpeeksi

Moni unohtaa juoda tarpeeksi, joka voi myös näkyä nälän tunteena, vaikka oikeasti kyse onkin janosta. Muista siis juoda 2-3 litraa vettä päivässä.

Ei levätä tarpeeksi

Unen merkitystä laihtumiselle on vasta hiljattain alettu ymmärtää. Riittävä lepo ja uni onkin äärimmäisen tärkeää, jos haaveissa on kilojen karistaminen.

Lue myös: Kolottaako herkkuhammasta? 4 maukasta ei-lihottavaa vaihtoehtoa

Kilpailut

Uusimmat