Kuva: Fotolia

5 tieteellisesti todistettua keinoa saada itselleen superhyvä aamu

16.05.2017 10:45 - Karoliina Kotala

Aamujen tunnelmaan voi vaikuttaa monikin tekijä. On kuitenkin olemassa useampi takuuvarma keino tehdä aamuista huomattavasti miellyttävämpiä.

Osa ihmisistä kokee olevansa kaikkea muuta kuin aamuihmisiä, kun taas toiset ovat parhaimmillaan päivän varhaisina tunteita. Vaikka aamut eivät olisikaan vahvuutesi, voi niistäkin saada päivän parhaita hetkiä. Alla tieteellisesti todistetut keinot, joiden avulla teet aamuista huippuja:

Valmistaudu jo illalla

Voit tehdä aamusta helpomman jo edellisenä iltana. Lataa esimerkiksi kahvinkeitin jo valmiiksi, varaa yöksi lasi vettä viereesi, valitse ja asettele vaatteet valmiiksi, tee eväät valmiiksi jääkaappiin ja pakkaa salikassi. Aamu on myös huomattavasti miellyttävämpi, jos teet pienen pikasiivouksen illalla. Puhtaassa kodissa heräät paremmalla tuulella.

Venyttele hetki

Moni pomppaa aamulla sängystä suoraan ylös, vaikka keho on vielä unessa. Herättyäsi makaa siis hetki sängyssä ja venyttele rauhallisesti lihaksiasi, nouse sitten ylös ja venyttele hetki lisää. Tutkimusten mukaan pienikin fyysinen aktiivisuus aamulla lisää hyvää oloa.

Nautiskele kylpyhuoneessa

Pikasuihkun ja saippuoinnin sijaan, tee suihkuhetkestä luksusta. Käytä hyväntuoksuista suihkusaippuaa, rasvaa keho huolella ja käytä pehmeää pyyhettä.

Syö, vaikka ei maistuisi

Vaikka et söisi yleensä aamiaista, nauti edes hiukan jotain aamupalaa, josta pidät. Kokeile esimerkiksi smoothieta tai itsepuristettua tuoremehua.

Suunnittele mieluista ohjelmaa

Aamutkaan eivät aina voi mennä hyvin ja suunnitelmien mukaan, mutta sovi myöhemmälle päivälle jokin mukava meno tai pahatuma, jota odottaa. Se tuo uutta pontta päivään.

Lue myös: Toimi nyt: Asiat, joita taatusti kadut 10 vuoden päästä

Lähde: The Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat