Kuva: Fotolia

Mitä alkoholi tekee kasvoillesi - hätkähdyttävät vaikutukset

29.05.2017 21:15 - Rea Tallgren / rea.tallgren@bauermedia.fi

Alkoholin nauttiminen on monelle mieluisaa puuhaa, mutta siinä kannattaa todellakin pitää huoli kohtuudesta, muuten seuraukset saattavat näkyä naamasta.

Kesän lähestyessä moni alkaa nauttia alkoholia enemmän kuin aikaisemmin. Kun alkoholia nauttii usein, alkaa se vaikuttaa helposti myös ihon kuntoon. Australialainen kauneus-ekspertti Marie Enna-Cocciolone kertoo Daily Mailille, millaisia asioita alkoholin nauttiminen suurissa määrin vaikuttaa ihoon. 

1. Iho alkaa punoittaa. Verisuonet voivat katkeilla ja niitä on vaikea saada piiloon. Pienen käytön myötä näin harvemmin käy, mutta vuosien runsas käyttö saa takuulla aikaiseksi sen, että ihonväri muuttuu. 

2. Kasvot näyttävät pulleammilta. Alkoholi  aiheuttaa nestehukkaa joka puolestaan saa kasvot turpoamaan. 

3. Alkoholinkäyttö saa helposti silmät näyttämään punaisilta, sillä verisuonet voivat katkeilla niissä helposti. Lisäksi huonot unet ja alkoholinkäytön seurauksena meikkien kovakourainen putsaaminen tai silmien hierominen voi saada silmät ärtymään. 

4. Alkoholinkäyttö voi aiheuttaa myös finnejä. Alkoholi on paitsi iholle myrkyllistä, sen käyttö myös saa aikaan sen, että ihoa ei tule puhdistettua yhtä huolellisesti kuin yleensä. Tämä, mukaanluettuna alkoholin kyky sotkea hormoonitoimintaa, saa ihon helposti kukkimaan.

Lue myös: Varo salakavalaa ihosyöpää - katso millaiset luomet tulisi tarkastuttaa lääkärillä

Lue myös: Intiimialueen sheivaaminen oli viedä naisen hengen - rankka tositarina puhuttaa netissä

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat