Kuva: Fotolia

Äidin suuri sokerin kulutus raskauden aikana lisää lapsen riskiä sairastua astmaan

06.07.2017 23:15 - Katariina Auvinen

Tutkijoiden mukaan suuria määriä sokeria raskaana kuluttavat äidit altistavat lapsensa niin allergioille kuin allergiselle astmalle.

Uuden tutkimuksen mukaan äidin suuri sokeristen juomien ja ruokien kulutus raskauden aikana on yhdistetty syntyvän lapsen allergioihin ja allergiseen astmaan. Allerginen astma aiheuttaa muun muassa vinkuvaa hengitystä ja hengenahdistusta. Lapsella sen laukaisee yleisimmin joko pölypunkit tai vastaavasti lemmikit. 

Tänään julkaistussa tutkimuksessa Lontoon Queen Mary yliopistossa tutkijat selvittivät, että allergioiden puhkeamisella on vaikutusta siihen, miten äiti on syönyt raskautensa aikana. Suurin osa äideistä saa piilosokereista täyteen suositellun sokerikiintiön päivässä. 

Tutkijat vertasivat sellaisia äitejä, jotka söivät minimimäärän sokeria päivässä tarkoittaen yhteensä seitsemää teelusikallista taas niihin, jotka kuluttivat sokeria 10-69 teelusikallista päivässä. Kävi ilmi, että suuria määriä sokeria kuluttaneiden äitien lapsilla oli 73 prosentin mahdollisuus kehittää joko yksi tai kaksi allergiaa. Allergisen astman riski kasvoi huimat 101 prosenttia verrattuna niihin äiteihin, jotka välttivät sokeria raskautensa aikana. 

Lue myös: Vatsalihaksistaan tutun kaunottaren raskausajan treeni sai ihmiset huolestumaan - ymmärrätkö?

Lähde: CNN

Kilpailut

Uusimmat