Kuva: Fotolia

Tutkimus sen todistaa - naisilla on miehiä parempi kestävyys

25.08.2017 08:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Naiset eivät olekaan niin heikkoja, päinvastoin.

Jokainen tietää sen, että miehet ja naiset on rakennettu eri tavoin. Eroavaisuuksia on niin kehossa kuin mielessäkin. Sen lisäksi näyttää myös siltä, että naisilla on parempi lihaskestävyys kuin miehillä, ainakin jos uskomme tuoretta tutkimusta.

Tutkimuksessa pyydettiin samanaikäisiä ja yhtä liikunnallisia miehiä ja naisia suorittamaan samoja jalkalihasliikkeitä. Kyseiset liikkeet harjoittivat lihaksia, joita käytämme jokapäiväisissä askareissa, kuten seisomisessa ja kävelemisessä.

Tulosten mukaan miehet olivat aluksi nopeampia ja tehokkaampia. Miehet kuitenkin näyttivät väsyvän nopeammin kuin naiset. Tutkijoiden mukaan tämä ei ole järisyttävä uutinen, sillä usein miehet tuntuvat raskaamman suorituksen jälkeen naisia väsyneemmiltä, vaikka olisivatkin nopeampia tehtävän suorittamisessa.

Vaikka tutkimus oli pieni, viittaa se tutkijan mukaan siihen, että naiset todella voittavat miehet kestävyyden osalta, jopa laajalla marginaalilla. Hän kuitenkin korostaa, että molemmilla sukupuolilla on arvokkaita fyysisiä kykyjä.

Mitä mieltä olet?

Lue myös: Haaveissa timmi ja hoikka vatsa? Ota käyttöön tehokas core-treeni, joka sopii myös aloittelijoille

Lue myös: Talven tehokkain treeni onnistuu missä vaan ja saa rasvan sulamaan – kokeile!

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat