Kuva: Fotolia

Joitko liikaa kahvia? 3 keinoa, jotka helpottavat oloa nopeasti

05.10.2017 13:45 - Karoliina Kotala

Kahvi on tunnetusti meidän suomalaisten lempijuomaa, mutta mitä tehdä, jos sumppia on tullut nautittua päivän aikana liiaksi?

Kahvi on miljoonien ihmisten voimajuoma ja useimmalla sitä tulee nautittua useampi kuppi päivässä. Toisinaan voi kuitenkin käydä niin, että kahvikupillisia tulee kumottua turhankin monta, jolloin olo voi olla kaikkea muuta kuin levollinen. Liian kofeiinin nauttimisen seurauksena olo voi olla rauhaton, ahdistunut, tutiseva samalla kun sydän tuntuu sykkivän ulos rinnasta ja olo on muutoinkin erittäin epämukava.

Suositeltu päiväannos kahvia on noin neljä kuppia, mutta on hyvä muistaa, että eri ihmiset kestävät eri tavoin kofeiinia ja voivat reagoida vähäisemmästäkin määrästä. Oloa on kuitenkin mahdollista helpottaa, jos kahvia on tullut nautittua enemmänkin ja olo tuntuu epämiellyttävältä:

Vesi

Juo runsaasti vettä, sillä kehon nestetasapainosta huolehtiminen helpottaa joitain oireita ja nopeuttaa kofeiinin poistumista kehosta.

Liiku

Vaikka olo onkin tutiseva, kokeile kevyttä liikuntaa. Kohtuullinen liikunta nopeuttaa kofeiinin poistumista kehosta ja vie ajatuksia pois omasta olosta.

Syö

Nauti kalium- ja magnesiumpitoisia ruokia, kuten banaania, lehtikaalia ja pinaattia, sillä ne voivat rauhoittaa kehon tutinoita ja tärinöitä.

Jos olo tuntuu kuitenkin huononevan, tunnet vaikeutta hengittää, koet rintakipuja tai oksentelua, on parasta kääntyä nopeasti lääkärin puoleen.

Lue myös: Lisää onnellisuuttasi töissä - 5 helppoa vinkkiä

Lue myös: Oletko herkkäihoinen? Huonoja uutisia, jos suosit hajusteetonta ja hypoallergeenista kosmetiikkaa

Lähde: Women’s Health Magazine

Kilpailut

Uusimmat