Kuva: Fotolia

Alkoholiongelma voi kehittyä salakavalasti - tarkkaile muutamia merkkejä itsessäsi

14.10.2017 10:15 - Katariina Auvinen

Erityisesti työelämässä olevien ihmisten on vaikea tunnistaa itsestään ongelmaa.

Monilla on vielä väärä käsitys siitä, että alkoholiongelmaiset kuluttavat litrakaupalla alkoholia viikossa. Näin voi olla, mutta kaikkien tapauksessa se ei pidä paikkaansa. Ongelma voi kehittyäkin salakavalasti. Yksi viinilasillinen työpäivän jälkeen tekee viikossa ainakin viisi lasillista ellei enemmänkin, jos viikonloppu on asia erikseen. 

Independent-julkaisu uutisoi niin sanotusta toimivasta alkoholismista. Se tarkoittaa, että ihminen juo mahdollisesti sosiaalisissa tilanteissa, on työelämässä ja hänellä on elämä päällisin puolin kunnossa. Tällöin alkoholiongelmaa on vaikea erottaa, mutta muutamia varoitusmerkkejä kannattaa tarkkailla itsessään. 

Vieroitusklinikkaa pitävä lääkäri Iqbal Mohiuddi listasi kysymyksiä, joita kannattaa kysyä itseltään. 

Olisiko minun pitänyt juoda vähemmän? Ärsyttäkö sinua se, että ihmiset valittavat juomisestasi? Onko sinua ikinä hävettänyt juomisesi? Tuntuuko sinusta, että sinun pitää juoda. jotta sinusta tuntuu paremmalta? 

Jos vastasit yhteenkään kysymykseen kyllä, Mohiuddin mukaan sinulla voi olla ongelma. Lääkäri painottaa, että jokainen ihminen on erilainen, mutta mahdollinen ongelma kannattaa ottaa vakavasti. 

-Nämä ihmiset, joilla ongelma hiipii salakavalasti, ovat yleensä menestyneessä työssä. Nämä ihmiset kuitenkin kieltävät usein liiallisen alkoholinkäytön, koska he eivät täytä perinteisen addiktin tuntomerkkejä. Heillä on työn lisäksi usein elämä myös muuten mallillaan, Mohiuddi valistaa. 

Lue myös: Viiniä rakastavat huomio - lasilliset tekevät hallaa myös ihollesi

Lähde: Independent

Kilpailut

Uusimmat