Kuva: Fotolia

Sieniä kannattaa syödä aamupalaksi - uusi tutkimus paljastaa mittavat terveyshyödyt

22.10.2017 18:15 - Iiro Myllymäki

Tutkimuksessa verrattiin sienien ja lihan syömisen vaikutuksia kylläisyyteen.

Sienet kannattaa pitää olennaisena osana omaa ruokavaliota, jos mielii pitää painonsa kurissa. Uusi tutkimus kertoo, että sienien syöminen osana aamupalaa on erityisen hyödyllistä.

Appetite-lehdessä julkaistussa tutkimuksessa kerrotaan, että sienien syöminen aamupalalla pitää nälän kurissa pidempään kuin lihan syöminen. Tämä tarkoittaa sitä, että välipalojen napsimiselle tulee vähemmän tarvetta ja näin ollen kilot on helpompi pitää kurissa.

Asiaa tutkittiin antamalla tutkittaville ihmisille aamulla syötäväksi joko sieniä tai lihaa niin, että näiden annosten sisältämä proteiinimäärä oli sama. Tutkimukseen osallistui 17 naista ja 15 miestä. Kävi ilmi, että sieniä syöneet tunsivat olonsa kylläisemmiksi kuin lihaa syöneet ja he eivät turvautuneet yhtä usein välipaloihin aamupalan jälkeen kuin lihaa syöneet.

Toki on huomioitava, että proteiinimäärän ollessa sama sieniä sai syötäväkseen 226 grammaa, kun taas lihaa sai vain 28 grammaa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että sienistä saa proteiinia huomattavasti vähemmällä kalorimäärällä kuin lihasta.

Lue myös: Syötkö liian vähän proteiinia? Oireet, joita ei kannata sivuuttaa

Lähde: Metro.co.uk

Kilpailut

Uusimmat