Kuva: Fotolia

Vältä kipeä turvotus arjen muutoksilla - 5 asiaa, jotka ennaltaehkäisevät vatsan oireilua

03.01.2018 23:45 - Senja Rapila

Ikävän turvotuksen tai ummetuksen voi ennaltaehkäistä päivittäisillä ruokavalinnoilla.

Voit lukea Pop Sugar -sivuston antamat vinkit turvotuksen vähentämiseen ja ennaltaehkäisyyn alapuolelta.

Yrttitee

Päivittäin yrttiteen juominen auttaa pitämään turvotuksen kurissa. Muun muassa kamomilla-, piparminttu- ja inkivääritee helpottavat ruuansulatusta ja turvotusta, mutta ne myös tekevät olosta rentoutuneen. Ne voivat myös helpottaa stressiturvotusta. Yhdestä kolmeen kuppiin päivässä on hyvä määrä.

Probiootit

Probioottien uskotaan vaikuttavan terveyteen myönteisesti, tasapainottamalla ruuansulatuskanavan mikrobistoa. Probioottien nauttiminen auttaa ylläpitämään tervettä mikrobistoa ja se eliminoi turvotuksen mahdollisuutta.

Luuliemi

Luuliemi on uudenlainen trendiruoka/-juoma, johon kannattaa tutustua. Asiantuntija Dr. Axe vinkkaa Pop Sugar -sivustolle, että luulientä tulisi juoda päivittäin, jotta saisi siitä kaikki terveyshyödyt irti. Se voi vähentää tulehduksia ja ehkäistä vatsan ongelmia.

Keitetyt vihannekset

Jos olet luullut, että raa'at vihannekset, kuten porkkana, ovat hyviä ja herkullisia välipaloja dieetillä, voivat ne aiheuttaa turvotusta. Vaihda siis raa'at vihannekset keitettyihin tai höyrytettyihin, sillä kroppasi pystyy sulattamaan ne paljon paremmin.

Vältä tulehdusta aiheuttavia ruokia

Jotta vältyt turvotukselta kokonaan, vältä ruokavaliossasi sellaisia ruokia, jotka aiheuttavat turvotusta tai tulehdusreaktioita. Esimerkiksi gluteeniton ruokavalio helpottaa. Älä syö raakoja vihanneksia ja poista jalostetut maitotuotteet dieetistäsi.

Lähde: Pop Sugar

Lue myös: Kehonrakentajan kuva pysäyttää - "Jokainen yllättyy, kuinka paljon vatsani turpoaa"

Lue myös: Turvottaako vatsaa? 5 helppoa välipalaa, jotka ehkäisevät pöhöttynyttä oloa tehokkaasti

Lue myös: Terveelliset naposteltavat, jotka voivat aiheuttaa turvotusta

Lue myös: Haluatko hoikemman näköiset kasvot? Kokeile tehokasta keinoa

Kilpailut

Uusimmat